Kaki dort s arašídovým tvarohem

Další novinkou v mém pečení z kaki je tento neobvyklí dort. At už jsem se té vší kombinací chuti bála, tak to schytalo úspěch u mé rodiny. Tátovi jsem to poprášila moučkovým cukrem a šel si i přidat. Mě víc chutnala kaki roláda, ale tady jsou oříšky, po kterých bych se mohla utlouct.


ingredience:    2 hrnky hladké špaldové mouky
                         1/2 hrnku nesekaných arašídů
                         1 lžička jedlé sody
                         1/2 sáčku bio kypřícího prášku
                         1 lžička mleté skořice
                         hrst nakrájených sušených datlí
                         1 lžíce rumu
                         2 lžíce medu
                         1 lžíce citronové šťávy
                         2 vajíčka
                         2 lžíce kokosového oleje
                         2 zralé a pomleté kaki (jednu půlku si necháme)

náplň:              1 vanička nízko-tučného tvarohu
                         1 lžička skořice
                         1 lžíce arašídového másla


V jedné misce smícháme všechny suché ingredience a důkladně promícháme. V druhé misce si vyšleháme vajíčka do husté pěny a do ní postupně přimíchám zbytek všech ingrediencí. Vytvoříme hutné těsto a to si rozdělíme na dvě části. V menší misce si smícháme všechny ingredience na náplň a vytvoříme tvarohovou směs.
Dortovou formu si vyplníme pečícím papírem a na její dno dáme půlku těsta. Navrstvíme si na něj tvarohovou náplň a tu pak přikryjeme rovnoměrně zbytkem těsta. Zbylou půlku kaki si nakrájíme na tenké plátky a vyskládáme na povrch.
Dáme do trouby, pečeme 30 minut na 180 stupních. Vychladlé podáváme a vychutnáváme. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky