Koláč z karamelizované mrkve
Minulý rok jsem si k narozeninám udělala výborný mrkvový
dort, od té doby procházím všechny své recepty s mrkví a hledám
ho. Tohle sice nejspíš není on,.... ale za to je výborný. Dělala
jsem si ho s citronovým tvarohovým krémem (tvaroh+šťáva a kůra
z citronu) a pochutnala jsem si stejně jak v dubnu na své
narozeniny.
ingredience: 1,5 hrnku nastrouhané mrkve
1/2 hrnku rozpuštěného másla
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu
2 vejce
1/2 hrnku hladké špaldové mouky
1/2 hrnku hladké žitné mouky
1 lžička skořice
1 lžička bio kypřícího prášku
Do hrnce si dáme půlku másla a mrkev. Mírně podusíme a přidáme zbytek másla. Vaříme 15 minut, dokud mrkev nezměkne. Stáhneme z ohně a necháme zcela vychladnout. Mezitím si vyšleháme vajíčka a cukr do vysoké pěny, do pěny začneme postupně přimíchávat mouku, skořici a kypřící prášek. Do husté směsi přimícháme zchladlou mrkev a dáme do dortové formy s pečícím papírem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupních 30 minut.
Na vrch jsem si po vychlazení dala citronový krém, plátky mandlí a podávala. Dobrou chuť.
ingredience: 1,5 hrnku nastrouhané mrkve
1/2 hrnku rozpuštěného másla
4 lžíce třtinového cukru
2 lžíce medu
2 vejce
1/2 hrnku hladké špaldové mouky
1/2 hrnku hladké žitné mouky
1 lžička skořice
1 lžička bio kypřícího prášku
Do hrnce si dáme půlku másla a mrkev. Mírně podusíme a přidáme zbytek másla. Vaříme 15 minut, dokud mrkev nezměkne. Stáhneme z ohně a necháme zcela vychladnout. Mezitím si vyšleháme vajíčka a cukr do vysoké pěny, do pěny začneme postupně přimíchávat mouku, skořici a kypřící prášek. Do husté směsi přimícháme zchladlou mrkev a dáme do dortové formy s pečícím papírem. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180 stupních 30 minut.
Na vrch jsem si po vychlazení dala citronový krém, plátky mandlí a podávala. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat