Mrkvová bublanina
Dalším využitím sezonního ovoce jsou bublaniny a různé
koláče. Jeden z receptů na bublaninu je tato netradiční verze.
Snad Vám bude chutnat ta neobvyklá kombinace chutnat aspoň z
polovičky tak, jako mě. Recept je na menší plech.
ingredience: 2 hrníčky nastrouhané mrkve
1 1/2 hrníčku špaldové hladké mouky
1/2 hrníčku hrubé špaldové mouky
2 vejce
1 hrníček sojového mléka
hrst nasekaných arašídů
hrst nasekaných sušených třešní
1 polévková lžíce rozinek
1/2 sáčku bio prášku do pečiva
1 bio vanilkový cukr
3/4 hrníčku rozpuštěného másla
kokos
na vrch: trocha tvarohu
miska lesních jahod
Do hrnce si nasypeme mouku a prášek do pečiva, smícháme a postupně vyklopíme vajíčka. Po vajíčkách následuje i zbytek ingrediencí (až na kokos a trochu másla si necháme na vymazání formy). Hotová směs bude hrudkovitá, díky mrkvi a řídká díky množství mléka.
Plech si vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Do plechu si vylijeme těsto a jeho povrch důkladně a bohatě posypeme jahodami. Z tvarohu si vytvoříme malé bochánky a ty rozestupně pokládáme na jahody.
Plech dáme do trouby a pečeme na 180 stupních 30-40 minut. Dobrou chuť.
ingredience: 2 hrníčky nastrouhané mrkve
1 1/2 hrníčku špaldové hladké mouky
1/2 hrníčku hrubé špaldové mouky
2 vejce
1 hrníček sojového mléka
hrst nasekaných arašídů
hrst nasekaných sušených třešní
1 polévková lžíce rozinek
1/2 sáčku bio prášku do pečiva
1 bio vanilkový cukr
3/4 hrníčku rozpuštěného másla
kokos
na vrch: trocha tvarohu
miska lesních jahod
Do hrnce si nasypeme mouku a prášek do pečiva, smícháme a postupně vyklopíme vajíčka. Po vajíčkách následuje i zbytek ingrediencí (až na kokos a trochu másla si necháme na vymazání formy). Hotová směs bude hrudkovitá, díky mrkvi a řídká díky množství mléka.
Plech si vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Do plechu si vylijeme těsto a jeho povrch důkladně a bohatě posypeme jahodami. Z tvarohu si vytvoříme malé bochánky a ty rozestupně pokládáme na jahody.
Plech dáme do trouby a pečeme na 180 stupních 30-40 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat