Mrkvová bublanina

Dalším využitím sezonního ovoce jsou bublaniny a různé koláče. Jeden z receptů na bublaninu je tato netradiční verze. Snad Vám bude chutnat ta neobvyklá kombinace chutnat aspoň z polovičky tak, jako mě. Recept je na menší plech.


ingredience:        2 hrníčky nastrouhané mrkve
                            1 1/2 hrníčku špaldové hladké mouky
                            1/2 hrníčku hrubé špaldové mouky
                            2 vejce
                            1 hrníček sojového mléka
                            hrst nasekaných arašídů
                            hrst nasekaných sušených třešní
                            1 polévková lžíce rozinek
                            1/2 sáčku bio prášku do pečiva
                            1 bio vanilkový cukr
                            3/4 hrníčku rozpuštěného másla
                            kokos

na vrch:               trocha tvarohu
                            miska lesních jahod

Do hrnce si nasypeme mouku a prášek do pečiva, smícháme a postupně vyklopíme vajíčka. Po vajíčkách následuje i zbytek ingrediencí (až na kokos a trochu másla si necháme na vymazání formy). Hotová směs bude hrudkovitá, díky mrkvi a řídká díky množství mléka.
Plech si vymažeme máslem a vysypeme kokosem. Do plechu si vylijeme těsto a jeho povrch důkladně a bohatě posypeme jahodami. Z tvarohu si vytvoříme malé bochánky a ty rozestupně pokládáme na jahody.
Plech dáme do trouby a pečeme na 180 stupních 30-40 minut. Dobrou chuť.




Komentáře

Oblíbené příspěvky