Polévka s vajíčkovými knedlíky

Teplý vývar, pořádná zelenina, knedlíčky, které Vám utíkají od lžíce... co víc chtít od dobré polévky?

ingredience:            
na vývar:                    1 l kuřecího vývaru
                                   zmražená zelenina (květák, mrkev, brokolice)
                                   2 lžičky Podrávky
                                   koriandr na posypání
                                   pepř


na knedlíčky:             2 lžíce olivového oleje
                                   1 větší cibule
                                   1 vajíčko
                                   2 lžíce dětské krupičky
                                   2 lžíce rýžové mouky
                                   1 lžíce polohrubé mouky
                                   koriandr, pepř

Kuřecí vývar si dáme do většího hrnce, zředíme ho litrem vody a přisypeme do něj zbytek ingrediencí. Zeleniny dáme menší množství.
Teď si připravíme knedlíčky. Na pánev si dáme olej a na něm lehce osmahneme jemně nakrájenou cibulku. Nesmí nám zezlátnout. Pánev sundáme z plotny a necháme vychladnout. Do vychladlé cibulky si vyklopíme vajíčko a přisypeme mouku s krupičkou. Na prkénku si nakrájíme koriandr a přidáme ho do směsi. Vzniklá směs je lepkavá. Vytvarujeme z ní kuličky a ty vhodíme do vývaru, který se nám mezitím začal vařit.
Vývar vaříme dalších pět minut, pak stáhneme ze sporáku a vsypeme nasekaný koriandr. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky