Grilovaná žebírka na medu a chilli
Na grilu se dá dělat spousta věcí. Spousta lahodných věcí,
a to jak sladkých tak slaných. Jako jedna ze slaných variant se
nám nabízí žebra. A jaká jiná marináda, než medová s
pikantním chilli, se nám na ně bude hodit nejvíc?
ingredience: 3 lžíce salsa omáčky
5 lžic pálivého kečupu
2 chilli papričky
5 lžic medu
1 lžíce thai chilli
pepř
žebra, dle potřeby
2 stroužky česneku
Žebra očistíme a dáme do velké misky. Do menší misky si dáme salsa omáčku, kečup, med a promícháme. Na prkénku si velmi nadrobno nakrájíme chilli papričku a česnek. Přisypeme do směsi a tu pak okořeníme. Hotovou směs ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Směs nalijeme na žebra, omáčkou je důkladně pomažeme a dáme přes noc do ledničky. Dáme na rozpálený gril a zprudka ogrilujeme z obou stran asi 10 minut. Dobrou chuť.
ingredience: 3 lžíce salsa omáčky
5 lžic pálivého kečupu
2 chilli papričky
5 lžic medu
1 lžíce thai chilli
pepř
žebra, dle potřeby
2 stroužky česneku
Žebra očistíme a dáme do velké misky. Do menší misky si dáme salsa omáčku, kečup, med a promícháme. Na prkénku si velmi nadrobno nakrájíme chilli papričku a česnek. Přisypeme do směsi a tu pak okořeníme. Hotovou směs ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Směs nalijeme na žebra, omáčkou je důkladně pomažeme a dáme přes noc do ledničky. Dáme na rozpálený gril a zprudka ogrilujeme z obou stran asi 10 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat