Grilovaná žebírka na medu a chilli

Na grilu se dá dělat spousta věcí. Spousta lahodných věcí, a to jak sladkých tak slaných. Jako jedna ze slaných variant se nám nabízí žebra. A jaká jiná marináda, než medová s pikantním chilli, se nám na ně bude hodit nejvíc?


ingredience:        3 lžíce salsa omáčky
                            5 lžic pálivého kečupu
                            2 chilli papričky
                            5 lžic medu
                            1 lžíce thai chilli
                            pepř
                            žebra, dle potřeby
                            2 stroužky česneku


Žebra očistíme a dáme do velké misky. Do menší misky si dáme salsa omáčku, kečup, med a promícháme. Na prkénku si velmi nadrobno nakrájíme chilli papričku a česnek. Přisypeme do směsi a tu pak okořeníme. Hotovou směs ochutnáme a dle potřeby dochutíme.
Směs nalijeme na žebra, omáčkou je důkladně pomažeme a dáme přes noc do ledničky. Dáme na rozpálený gril a zprudka ogrilujeme z obou stran asi 10 minut. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky