Rajská omáčka

V lednici zbyla sekaná a tak jsem si řekla "co se hodí k sekané?" odpověď byla jasná. Rajská omáčka s těstovinami je vážná mnamka a geniální způsob jak se zbavit zbytečné sekané.


ingredience:      100 g hladké rýžové mouky
                             50 g másla
                             100 g rajčatového protlaku
                             pepř, moučkový cukr
                             sekaná
                             žitné těstoviny

Do hrnce si dáme máslo a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Na rozpuštěné máslo nasypeme mouku a mícháme do hrudek, nalijeme na to 200 ml vlažné vody. Mícháme do husté směsi bez hrudek, následně nalijeme protlak a okořeníme. Cukr přidáme až před podáváním, aby se nám zbytečně nepřipaloval.
Sekanou nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky, necháme jí prohřát. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku se sekanou.
Dobrou chuť.


Komentáře

Oblíbené příspěvky