Rajská omáčka
V lednici zbyla sekaná a tak jsem si řekla "co se hodí k
sekané?" odpověď byla jasná. Rajská omáčka s těstovinami
je vážná mnamka a geniální způsob jak se zbavit zbytečné
sekané.
ingredience: 100 g hladké rýžové mouky
50 g másla
100 g rajčatového protlaku
pepř, moučkový cukr
sekaná
žitné těstoviny
Do hrnce si dáme máslo a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Na rozpuštěné máslo nasypeme mouku a mícháme do hrudek, nalijeme na to 200 ml vlažné vody. Mícháme do husté směsi bez hrudek, následně nalijeme protlak a okořeníme. Cukr přidáme až před podáváním, aby se nám zbytečně nepřipaloval.
Sekanou nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky, necháme jí prohřát. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku se sekanou.
Dobrou chuť.
ingredience: 100 g hladké rýžové mouky
50 g másla
100 g rajčatového protlaku
pepř, moučkový cukr
sekaná
žitné těstoviny
Do hrnce si dáme máslo a necháme ho na mírném ohni rozpustit. Na rozpuštěné máslo nasypeme mouku a mícháme do hrudek, nalijeme na to 200 ml vlažné vody. Mícháme do husté směsi bez hrudek, následně nalijeme protlak a okořeníme. Cukr přidáme až před podáváním, aby se nám zbytečně nepřipaloval.
Sekanou nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky, necháme jí prohřát. Na uvařené těstoviny nalijeme omáčku se sekanou.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat