Kuře s bramborami a hráškem na medu s hořčicí

Křupavá kůže, měkké a šťavnaté maso, lahodný jemný hrášek spolu se zvláštní chutí medu a hořčice. Ideální pro víkendové obědy i slavnostní večeře. Jídlo hraje chutí i barvami jako umělecké dílo.


ingredience:             2 lžíce tekutého medu
                                 2 lžíce hrubozrnné hořčice
                                 5 stroužků česneku
                                 olivový olej, pepř
                                 kuřecí stehna
                                 5 větších brambor
                                 4 hrsti hrášku
                                 2 hrsti listového špenátu
                                 kůra a šťáva z 1/2 bio citronu

Troubu si předehřejeme na 180 stupních. V misce  si smícháme med, hořčici, pepř a citronovou kůru se šťávou. Nadrtíme a pokrájíme si na jemno česnek a všechny ingredience následně smícháme. Vzniklou omáčku si nalijeme na kuře, které máme umístěné ve větším pekáči. Kuře si polijeme tak, aby na něm byla pěkná vrstva vzniklé směsi. Brambory si očistíme, nakrájíme na čtvrtiny a naskládáme vedle kuřete. Brambory opepříme a vložíme do trouby.
Pečeme 45 minut, dokud nám kůže krásně nezezlátne. Pak vložíme špenát s hráškem a pečeme dalších pět minut. Hrášek se prohřeje a špenát nám zvadne. Po prohřátí vyndáme a podáváme. Dobrou chuť.


Komentáře

Oblíbené příspěvky