Jahodovo-melounový sorbet

Léto. Jedno jediné slovo a může toho obsáhnout tolik. Mě osobně se vždy jako první vynoří v hlavě vidina zmrzliny. Její lehčí a musím říci, že i chutnější verzí jsou sorbetu. Jako jeden z mnoha možných příchutí Vás dneska seznámím s touto.

ingredience:          1 menší miska lesních jahod a melounu
                              2 lžíce bílého jogurtu
                              šťáva z půlky bio citronu
                              ovesné sušenky na ozdobení

Jahody a meloun si očistíme a dáme na dvě hodiny do mrazáku. Když jsou dostatečně zmrzlé, nesmí být přemrzlé, tak dáme do misky. Následuje šťáva z citronu a jogurt. Důkladně vše rozmixujeme dohromady.
Do skleničky dáme pořádnou porci sorbetu. Rozláme sušenky a ty pak následně zapícháme do sorbetu. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky