Chilli con carne

Mexiko. Věc tak vzdálená. Nemusí však být! Stačí uvařit tohle jediné jídlo a máte Mexiko přímo u Vás v kuchyni. Chilli, fazole a libové mleté maso.... co víc si přát k sobotnímu obědu? Navíc, když k tomu máme celozrnné bulky.

ingredience:     1 lžíce olivového oleje
                         500 g mletého vepřového
                         1 sáček černých fazolí
                          1 sáček adzuki fazolí
                          1 červená paprika
                          1 větší šalotka
                          1 plechovka krájených rajčat
                          majoránka, chilli, pepř, červená paprika, římský kmín- vše po lžíci
                          500 ml převařené vody
                          2 kostičky kvalitní hořké čokolády
                          koriandr na ozdobení
                          2 stroužky česneku
                          4 lžíce kečupu

Nejdříve si musíme připravit fazole. Je nejlepší a nezbytný si je připravit den předem. Vysypeme si je do větší misky a zalijeme vodou. Necháme vylouhovat 12 hodin. Fazole opláchneme a přendáme do většího hrnce ve kterým to pak budeme 90 minut vařit ve vodě. Uvařené fazole si necháme vychladnout, půlku si zamrazíme a druhou necháme do Chilli con carne.
Do dalšího hrnce si dáme olej a o prahneme na něm nakrájenou šalotku. Přidáme veškeré koření a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a mícháme. Vařečkou se snažíme maso co nejvíce oddělit, aby nám vznikli co nejmenší kousky, přisypeme nadrobno nakrájenou papriku a rozdrcený česnek. Polijeme rajčaty, vodou a přidáme čokoládu. K silnější barvě a podpoření rajčatové chuti přidáme kečup. Následují fazole a 30 minut dlouhé dušení. Vše na mírném ohni.
Před podáváním posypeme natrhaným koriandrem. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky