Ořechovo-banánová buchta

Jedna z věcí, která je u mě doma oblíbená jak ve zdravé verzi, tak normální verzi je tato ořechovo-banánová buchta. Jedná se o jednoduchý recept, který se dá velmi snadno upravit a jakkoliv přilepšit. Dnes jsem ho pekla babičce k narozeninám a přilepšila jsem si ho citronovým krémem a krustou z bílků.


ingredience:             200 g medu
                                 2 vejce
                                 100 g másla
                                 100 g nastrouhaných ořechů
                                 150 g hrubé špaldové mouky
                                 150 g hladké špaldové mouky
                                 1/2 bio kypřícího prášku
                                 2 lžíce kakaa
                                 5 banánů
                                 pár čtverečků hořké čokolády

Do větší misky si nasypeme všechny suché ingredience (vynecháme kakao a čokoládu), poté přilijeme rozpuštěné máslo a vyklopíme vajíčka. Důkladně promícháme, těsto je hutné a vláčné. V další misce si z banánů vytvoříme pyré a to následně vlijeme do zbytku těsta.
Plech si vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně rozprostřeme půlku hotového těsta. Do zbytku těsta si přimícháme kakao. Toto těsto je o něco hustější a tak roztírání na zbytek těsta bude o něco těžší. Když máme těsto hotové, tak si na jeho povrch rozlámeme trochu čokolády a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupních patnáct minut. Dobrou chuť.





Komentáře

Oblíbené příspěvky