Grilované klobásy

S létem přichází i grilování. Nikdo se tomu nebrání a všichni se připravují na dlouhé a příjemné časy venku. Časy plné jídla, alkoholu a příjemné hudby. Kdo by se na to období netěšil celou zimu? Na tu chvíli, kdy slunce už začíná zalézat a teplo jde jen z otevřeného ohně? Podle mě jen učiněný šílenec.


ingredience:         klobásy s vysokým obsahem masa (počet záleží na Vašem apetitu)
                            olivový olej
                            medvědí gril, česnek, chilli, Adamovo žebro
                            paprika
                            okurka
                            chilli omáčka


Klobásy si připravíme den předem. Do misky (její velikost záleží na počtu klobás) si dáme klobásy, ty zalijeme olejem (nemusí to plavat, spíš jen, aby na dně misky bylo pár milimetrů) a bohatě okořeníme (medvědí gril, chilli, Adamovo žebro). Na prkýnku si nadrobno nakrájím česnek a přidáme na klobásy. Všechno si promícháme a dáme na noc do ledničky. Chuť se nám díky tomu dostane do masa.
Rozpálíme si gril a vyndáme klobásy z ledničky. Každou klobásu si z boku mírně nařežeme a do každého řezu nožem opatrně dáme vzniklou směs. Vložíme do grilu a opékáme z každé strany dokud se nám klobása krásně neopeče.
Podáváme s čerstvou a nakrájenou zeleninou. Pořádně polijeme chilli omáčkou a vychutnávám nejlépe s vychlazeným pivem. Dobrou chuť.





Komentáře

Oblíbené příspěvky