Pečené brambory s česnekovým dipem

Ideální jako příloha k pořádnému steaku. Dnes dělám tuňáka a zvolila jsem si k tomu zrovna tuhle přílohu. Recept je pro tři porce.



ingredience:           6 brambor
                               2 stroužky česneku
                               5 lžic bílého jogurt
                               provensálské bylinky, tymián, pepř



Brambory si očistíme a z jedné strany nakrájíme, řezem do nich vyřežeme křížek. Dáme na plech a šoupneme do trouby. Pečeme hodinu na 180 stupních přikryté alobalem. Alobal poté sundáme a opékáme další půl hodiny na 200 stupních.
Dip si připravíme v menší misce. Vyklopíme do ní jogurt, nadrobno nakrájený česnek a bylinky. Důkladně promícháme, dle potřeby můžeme i opepřit.
Hotové brambory si ze strany zmáčkneme, aby se nám více rozevřeli. Polijeme vnitřek dipem a podáváme k zvolenému hlavnímu chodu. Dobrou chuť.





Komentáře

Oblíbené příspěvky