Pečené brambory s česnekovým dipem
Ideální jako příloha k pořádnému steaku. Dnes dělám
tuňáka a zvolila jsem si k tomu zrovna tuhle přílohu. Recept je
pro tři porce.
ingredience: 6 brambor
2 stroužky česneku
5 lžic bílého jogurt
provensálské bylinky, tymián, pepř
Brambory si očistíme a z jedné strany nakrájíme, řezem do nich vyřežeme křížek. Dáme na plech a šoupneme do trouby. Pečeme hodinu na 180 stupních přikryté alobalem. Alobal poté sundáme a opékáme další půl hodiny na 200 stupních.
Dip si připravíme v menší misce. Vyklopíme do ní jogurt, nadrobno nakrájený česnek a bylinky. Důkladně promícháme, dle potřeby můžeme i opepřit.
Hotové brambory si ze strany zmáčkneme, aby se nám více rozevřeli. Polijeme vnitřek dipem a podáváme k zvolenému hlavnímu chodu. Dobrou chuť.
ingredience: 6 brambor
2 stroužky česneku
5 lžic bílého jogurt
provensálské bylinky, tymián, pepř
Brambory si očistíme a z jedné strany nakrájíme, řezem do nich vyřežeme křížek. Dáme na plech a šoupneme do trouby. Pečeme hodinu na 180 stupních přikryté alobalem. Alobal poté sundáme a opékáme další půl hodiny na 200 stupních.
Dip si připravíme v menší misce. Vyklopíme do ní jogurt, nadrobno nakrájený česnek a bylinky. Důkladně promícháme, dle potřeby můžeme i opepřit.
Hotové brambory si ze strany zmáčkneme, aby se nám více rozevřeli. Polijeme vnitřek dipem a podáváme k zvolenému hlavnímu chodu. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat