Třešnovo-jahodý sorbet

Příšerné vedro, sluníčko prahne a nechce si dát ani na minutku pauzu? Jediné co Vám v takových chvílích může pomoci je něco, čím se dá zchladit. A kdo tvrdí, že to nemůže být další z lahodných sezonních sorbetů? Navíc v podobě poháru, který je mrazivě chladný a mezi zuby příjemně křupe díky ovesným sušenkám. Recept je na tři poháry.

ingredience:             1 miska třešní
                                 1 miska jahod
                                 2 lžíce bílého jogurtu
                                 4 ovesné sušenky

Ovoce si opláchne a očistíme, vložíme do mrazáku a necháme ho tam aspoň dvě hodiny. Není naškodu dát ovoce do mrazáku den předem, v takovém případě, se ale ovoce musí nechat po vyndání povolit.
Zmrzlé ovoce si začneme mixovat, v průběhu mixování přidáme jogurt. Směs by měla mít jednotnou barvu a být krásně hladká.
Na dno skleničky si rozlámeme sušenku, na ní následně dáme pořádnou vrstvu sorbetu a dozdobíme zbytkem sušenky. Dobrou chuť.  



Komentáře

Oblíbené příspěvky