Třešnovo-jahodý sorbet
Příšerné vedro, sluníčko prahne a nechce si dát ani na
minutku pauzu? Jediné co Vám v takových chvílích může pomoci
je něco, čím se dá zchladit. A kdo tvrdí, že to nemůže být
další z lahodných sezonních sorbetů? Navíc v podobě poháru,
který je mrazivě chladný a mezi zuby příjemně křupe díky
ovesným sušenkám. Recept je na tři poháry.
ingredience: 1 miska třešní
1 miska jahod
2 lžíce bílého jogurtu
4 ovesné sušenky
Ovoce si opláchne a očistíme, vložíme do mrazáku a necháme ho tam aspoň dvě hodiny. Není naškodu dát ovoce do mrazáku den předem, v takovém případě, se ale ovoce musí nechat po vyndání povolit.
Zmrzlé ovoce si začneme mixovat, v průběhu mixování přidáme jogurt. Směs by měla mít jednotnou barvu a být krásně hladká.
Na dno skleničky si rozlámeme sušenku, na ní následně dáme pořádnou vrstvu sorbetu a dozdobíme zbytkem sušenky. Dobrou chuť.
ingredience: 1 miska třešní
1 miska jahod
2 lžíce bílého jogurtu
4 ovesné sušenky
Ovoce si opláchne a očistíme, vložíme do mrazáku a necháme ho tam aspoň dvě hodiny. Není naškodu dát ovoce do mrazáku den předem, v takovém případě, se ale ovoce musí nechat po vyndání povolit.
Zmrzlé ovoce si začneme mixovat, v průběhu mixování přidáme jogurt. Směs by měla mít jednotnou barvu a být krásně hladká.
Na dno skleničky si rozlámeme sušenku, na ní následně dáme pořádnou vrstvu sorbetu a dozdobíme zbytkem sušenky. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat