Marmeláda z černého rybízu
Výborné s ovesnou kaší, do palačinek, dortů či na klasický způsob, natřená na másle s chlebem. Marmeláda se dá použít skoro na vše a tahle je přímo dokonalá. Kyselá a sladká zároveň, to může být jen ona.
ingredience: 1 větší miska černého rybízu
200 g třtinového cukru
1 citron
Misku rybízu si očistíme a proženeme přes pasírovací stroj. Vzniklá směs je řídká, bez stopek a je z ní hezká kaše. Přendáme jí do hrnce a přendáme na plotnu, zapneme pod ní mírný oheň a přivedeme k varu. Vymačkáme si do směsi šťávu z citronu a přisypeme cukr.
Vaříme dokud se nám cukr úplně nerozpustí a směs nezačne houstnout. To znamená asi deset minut. Hotovou směs si přelijeme do sklenice, zazátkujeme a otočíme na víčko. Necháme vychladnout a pak jí můžeme zase otočit dnem dolů.
ingredience: 1 větší miska černého rybízu
200 g třtinového cukru
1 citron
Misku rybízu si očistíme a proženeme přes pasírovací stroj. Vzniklá směs je řídká, bez stopek a je z ní hezká kaše. Přendáme jí do hrnce a přendáme na plotnu, zapneme pod ní mírný oheň a přivedeme k varu. Vymačkáme si do směsi šťávu z citronu a přisypeme cukr.
Vaříme dokud se nám cukr úplně nerozpustí a směs nezačne houstnout. To znamená asi deset minut. Hotovou směs si přelijeme do sklenice, zazátkujeme a otočíme na víčko. Necháme vychladnout a pak jí můžeme zase otočit dnem dolů.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat