Vydatná zeleninová polévka

Polévka je grunt, kdo jí nejí ten je špunt!
Věta, kterou zná snad každé dítě. Ten kdo si dá tuhle polévku nikdy zaručeně špuntem nebude. Hutná, plná chuti a k tomu vydrží i několik dní.


ingredience:        1 kuřecí skelet
                            1 větší cibule
                            1 brokolice
                            1 květák
                            2 lžíce Podrávky
                            čerství pepř, nové koření
                            1 lžíce tekutého koření
                            1 pytlík libovolné zavářky


Vývar si musíme připravit den předem. Do většího hrnce si dáme asi tak tři litry vody, skelet, zeleninu a nové koření. Vaříme několik hodin.
Vychladlý vývar si zcedíme do dalšího hrnce, zeleninu si naporcujeme a ze skeletu o bereme maso. V hrnci nyní máme zeleninu, maso a vývar. Přivedeme k varu a zředíme předvařenou vodou. Vody dáme tak 1:1. Když se nám polévka začne vařit, tak přisypeme zbytek ingrediencí. Dochutíme podle potřeby.
Jako poslední krok si do polévky přisypeme zavářku a vaříme dokud nám zavářka nezměkne. Podáváme dokud je polévka teplá a dáváme pozor, aby jsme si nespálili ústa. Dobrou chuť.






Komentáře

Oblíbené příspěvky