Ovocný pečený čaj
V zimě úžasně zahřeje a i v létě s ledem dokáže dokonale povzbudit. Ovoce se dá do toho dát jakékoli a já si vždy zvolím to, čeho je zrovna doma nejvíce. Pro tentokrát to byl rybíz, maliny a třešně. Sladké, kyselé a velmi šťavnaté.
ingredience: 1 větší miska červeného rybízu
1 větší miska černého rybízu
1 větší miska vypeckovaných třešní
300 g třtinového cukru
3 hřebíčky
1 citron
2 kusy badyánu
150 ml rumu
Do pekáče si dáme veškeré ovoce, nasypeme na to cukr a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupních 30 minut. Následně vyndáme z trouby a nalijeme dovnitř rum a šťávu z citronu. Vzniklou směs přelijeme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme na víčko. Necháme vychladnout a pak postavíme dnem dolů.
ingredience: 1 větší miska červeného rybízu
1 větší miska černého rybízu
1 větší miska vypeckovaných třešní
300 g třtinového cukru
3 hřebíčky
1 citron
2 kusy badyánu
150 ml rumu
Do pekáče si dáme veškeré ovoce, nasypeme na to cukr a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupních 30 minut. Následně vyndáme z trouby a nalijeme dovnitř rum a šťávu z citronu. Vzniklou směs přelijeme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme na víčko. Necháme vychladnout a pak postavíme dnem dolů.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat