Ovocný pečený čaj

V zimě úžasně zahřeje a i v létě s ledem dokáže dokonale povzbudit. Ovoce se dá do toho dát jakékoli a já si vždy zvolím to, čeho je zrovna doma nejvíce. Pro tentokrát to byl rybíz, maliny a třešně. Sladké, kyselé a velmi šťavnaté.

ingredience:           1 větší miska červeného rybízu
                                    1 větší miska černého rybízu
                                    1 větší miska vypeckovaných třešní
                                    300 g třtinového cukru
                                    3 hřebíčky
                                    1 citron
                                    2 kusy badyánu
                                    150 ml rumu

Do pekáče si dáme veškeré ovoce, nasypeme na to cukr a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupních 30 minut. Následně vyndáme z trouby a nalijeme dovnitř rum a šťávu z citronu. Vzniklou směs přelijeme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme na víčko. Necháme vychladnout a pak postavíme dnem dolů.
Dobrou chuť. 


Komentáře

Oblíbené příspěvky