´´Pravé´´ české buchty

Klasika našich babiček, připomínka našeho dětství i dětství našich rodičů. Ano! právě tady mluvím o pravých českých buchtách. Ty mé, sice nejsou úplně klasická, ale za to po nich nebudete trpět velkými výčitkami a podpoříte taky své zdraví. Recept je přibližně na sedm buchet.


ingredience:      

na těsto:                 100 g hladké špaldové mouky
                               50 g polohrubé mouky
                               50 g kukuřičné mouky
                               50 g cizrné mouky
                               10 g sušeného droždí
                               150 ml sojového mléka
                               2 žloutky
                               2 lžíce medu
                               5 lžic změklého másla
                               trocha kůry z bio citronu


na náplň:                1 vanička jahod
                               1 domácí marmeláda


Připravíme si těsto. Do misky si dáme všechny ingredience na těsto a vypracujeme ho. Těsto je pevné a dobře se nám s ním bude pracovat. Přikryjeme ho utěrkou a necháme ho na půl hodiny odležet.
Odleželé těsto si rozdělíme do několik stejných bochánků. Doprostřed každého bochánku dáme pár jahod a lžíci marmelády. Zabalíme do původního tvaru a dáme na papírem vyložený plech.  Potřeme bílkem a necháme odležet další půl hodinu.
Pečeme přes půlhodiny na 180 stupních. Pro trochu nostalgie můžete posypat trochou moučkového cukru. Dobrou chuť.





Komentáře

Oblíbené příspěvky