´´Pravé´´ české buchty
Klasika našich babiček, připomínka našeho dětství i dětství
našich rodičů. Ano! právě tady mluvím o pravých českých
buchtách. Ty mé, sice nejsou úplně klasická, ale za to po nich
nebudete trpět velkými výčitkami a podpoříte taky své zdraví. Recept je přibližně na sedm buchet.
ingredience:
na těsto: 100 g hladké špaldové mouky
50 g polohrubé mouky
50 g kukuřičné mouky
50 g cizrné mouky
10 g sušeného droždí
150 ml sojového mléka
2 žloutky
2 lžíce medu
5 lžic změklého másla
trocha kůry z bio citronu
na náplň: 1 vanička jahod
1 domácí marmeláda
Připravíme si těsto. Do misky si dáme všechny ingredience na těsto a vypracujeme ho. Těsto je pevné a dobře se nám s ním bude pracovat. Přikryjeme ho utěrkou a necháme ho na půl hodiny odležet.
Odleželé těsto si rozdělíme do několik stejných bochánků. Doprostřed každého bochánku dáme pár jahod a lžíci marmelády. Zabalíme do původního tvaru a dáme na papírem vyložený plech. Potřeme bílkem a necháme odležet další půl hodinu.
Pečeme přes půlhodiny na 180 stupních. Pro trochu nostalgie můžete posypat trochou moučkového cukru. Dobrou chuť.
ingredience:
na těsto: 100 g hladké špaldové mouky
50 g polohrubé mouky
50 g kukuřičné mouky
50 g cizrné mouky
10 g sušeného droždí
150 ml sojového mléka
2 žloutky
2 lžíce medu
5 lžic změklého másla
trocha kůry z bio citronu
na náplň: 1 vanička jahod
1 domácí marmeláda
Připravíme si těsto. Do misky si dáme všechny ingredience na těsto a vypracujeme ho. Těsto je pevné a dobře se nám s ním bude pracovat. Přikryjeme ho utěrkou a necháme ho na půl hodiny odležet.
Odleželé těsto si rozdělíme do několik stejných bochánků. Doprostřed každého bochánku dáme pár jahod a lžíci marmelády. Zabalíme do původního tvaru a dáme na papírem vyložený plech. Potřeme bílkem a necháme odležet další půl hodinu.
Pečeme přes půlhodiny na 180 stupních. Pro trochu nostalgie můžete posypat trochou moučkového cukru. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat