Celozrnné bulky

Nemusím Vám snad ani vypisovat na co všechno se dají bulky využít. V mém případě to budu k zítřejšímu Chilli con carne. Můžou se samozřejmě i využít klasicky a to i jen tak hrnci zeleného čaji ke svačině nebo k večeři. S máslem a domácí marmeládou budou stejně tak úžasné, jako s tvarohem a šunkou. Recept je na šest bulek.

ingredience:          100 g kukuřičné mouky
                              300 g celozrnné mouky
                              100 g hladké mouky
                              300 ml vlažné vody
                              2 lžíce olivového oleje
                              1 1/2 lžičky droždí v prášku
                              4 lžíce lněného semínka
                               2 lžičky chia semínek
                               hrst pažitky a libečku
                               2 lžičky cukru
                               2 lžičky soli
                               80 g vařených a oloupaných brambor
                               1 vejce + vejce na potření
                               celý kmín na posypání

Do velké misky si dáme všechny ingredience až na jedno vejce a kmín. Vytvoříme si krásně vláčné těsto. Na plech si dáme pečící papír na který pak dáváme bochánky, které si vyválíme z těsta.
Bochánky si necháme na papíru půl hodiny odležet. Po odležení si v hrníčku vyšleháme vajíčko a potřeme vršek bochánku, následně posypeme pořádnou vrstvou kmínu.
Poté dáme do trouby a pečeme na 180 stupních, dokud nám z vrchu nezezlátnou. Nahoře krásně popraskají, to je v pořádku, hned nevěsťte hlavu mezi ramena a podávejte s hlavou vzpřímenou. Určitě budou každému chutnat. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky