Celozrnné bulky
Nemusím Vám snad ani vypisovat na co všechno se dají bulky
využít. V mém případě to budu k zítřejšímu Chilli con
carne. Můžou se samozřejmě i využít klasicky a to i jen tak
hrnci zeleného čaji ke svačině nebo k večeři. S máslem a
domácí marmeládou budou stejně tak úžasné, jako s tvarohem a
šunkou. Recept je na šest bulek.
ingredience: 100 g kukuřičné mouky
300 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 1/2 lžičky droždí v prášku
4 lžíce lněného semínka
2 lžičky chia semínek
hrst pažitky a libečku
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
80 g vařených a oloupaných brambor
1 vejce + vejce na potření
celý kmín na posypání
Do velké misky si dáme všechny ingredience až na jedno vejce a kmín. Vytvoříme si krásně vláčné těsto. Na plech si dáme pečící papír na který pak dáváme bochánky, které si vyválíme z těsta.
Bochánky si necháme na papíru půl hodiny odležet. Po odležení si v hrníčku vyšleháme vajíčko a potřeme vršek bochánku, následně posypeme pořádnou vrstvou kmínu.
Poté dáme do trouby a pečeme na 180 stupních, dokud nám z vrchu nezezlátnou. Nahoře krásně popraskají, to je v pořádku, hned nevěsťte hlavu mezi ramena a podávejte s hlavou vzpřímenou. Určitě budou každému chutnat. Dobrou chuť.
ingredience: 100 g kukuřičné mouky
300 g celozrnné mouky
100 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
2 lžíce olivového oleje
1 1/2 lžičky droždí v prášku
4 lžíce lněného semínka
2 lžičky chia semínek
hrst pažitky a libečku
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
80 g vařených a oloupaných brambor
1 vejce + vejce na potření
celý kmín na posypání
Do velké misky si dáme všechny ingredience až na jedno vejce a kmín. Vytvoříme si krásně vláčné těsto. Na plech si dáme pečící papír na který pak dáváme bochánky, které si vyválíme z těsta.
Bochánky si necháme na papíru půl hodiny odležet. Po odležení si v hrníčku vyšleháme vajíčko a potřeme vršek bochánku, následně posypeme pořádnou vrstvou kmínu.
Poté dáme do trouby a pečeme na 180 stupních, dokud nám z vrchu nezezlátnou. Nahoře krásně popraskají, to je v pořádku, hned nevěsťte hlavu mezi ramena a podávejte s hlavou vzpřímenou. Určitě budou každému chutnat. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat