Zapečený květák
Jemná chuť květáku a vařených brambor. Jednoduchá a lehká
varianta obědu, která každého jen potěší. Recept je na 5 větších porcí.
ingredience: 200 g uzeného masa
300 g brambor
4 vajíčka
200 ml sojového mléka
1 květák
pepř, česneková sůl
Brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce si dáme vodu a do ní špetku soli a očištěný květák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Květák si vyndáme a nakrájíme na co nejmenší kousky, ty si pak přendáme na plech. Do vody od květáku si dáme nakrájený brambory a vaříme stejně dlouho.
Zatímco se nám brambory vaří, si mi připravíme zbytek. Nakrájíme si na kostičky uzené maso, kostičky se snažíme nakrájet ve stejné velikosti jako jsou brambory. V misce si rozmícháme vajíčka s mlékem a následně si do vzniklé směsi přimícháme i koření. Kořením nešetříme, díky květáku to stejně bude ve výsledku jemné.
Brambory zcedíme a přesypeme ke zbytku ingrediencí. Zalijeme vajíčkovou směsí a dáme do trouby. pečeme 20 minut na 180 stupních. Po vyndání necháme chvilku odstát, aby se nám to lépe vyndávalo. Dobrou chuť.
ingredience: 200 g uzeného masa
300 g brambor
4 vajíčka
200 ml sojového mléka
1 květák
pepř, česneková sůl
Brambory si očistíme a nakrájíme na kostičky. Do hrnce si dáme vodu a do ní špetku soli a očištěný květák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Květák si vyndáme a nakrájíme na co nejmenší kousky, ty si pak přendáme na plech. Do vody od květáku si dáme nakrájený brambory a vaříme stejně dlouho.
Zatímco se nám brambory vaří, si mi připravíme zbytek. Nakrájíme si na kostičky uzené maso, kostičky se snažíme nakrájet ve stejné velikosti jako jsou brambory. V misce si rozmícháme vajíčka s mlékem a následně si do vzniklé směsi přimícháme i koření. Kořením nešetříme, díky květáku to stejně bude ve výsledku jemné.
Brambory zcedíme a přesypeme ke zbytku ingrediencí. Zalijeme vajíčkovou směsí a dáme do trouby. pečeme 20 minut na 180 stupních. Po vyndání necháme chvilku odstát, aby se nám to lépe vyndávalo. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat