Kaki roláda

Tohle byla pro mě úplná novinka a dopadla vážně dobře. Táta, odpůrce zdravé stravy a všeho nového mi dal zelenou. Tak se s Vámi chci podělit o nový recept.

ingredience:    2 zralá kaki
                         3 vejce
                         100 g bio třtinového cukru
                         130 g hladké žitné mouky
                         2 lžičky skořice
                         1 lžička zázvoru
                         1 a 1/2 bio kypřícího prášku
                         1 hrst brusinek
náplň:              120 g řeckého jogurtu
                         2 lžíce libovolné domácí marmelády

Vajíčka vyšleháme do světlé pěny a začneme postupně přišlehávat dřen z kaki a cukr. Do směsi přisypáváme sypké ingredience a vytvoříme husté těsto. Na plech si dáme pečící papír a na něj vylijeme těsto, které rovnoměrně rozetřeme. V předehřáté troubě pečeme dozlatova na 160 stupňů.
Hotový korpus necháme vychladnout a pak potřeme z jedné poloviny jogurtem a z druhé domácí marmeládou. Srolujeme a můžeme vychutnávat. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky