Mrkvový dort
Jak jsem psala už předtím, tak mrkvový dort je pro mě to
nejlepší, co si můžu v kuchyni vytvořit a je pro mě stálou
záhadou, jaké těsto na něj je vážně to nejlepší. Tohle tomu
má dost blízko, a tak si myslím, že se k němu příště vrátím
a hledání už přenechám někomu jinému.
ingredience: 1 lžička bio kypřícího prášku
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového aroma
2 hrsti sušeného ovoce
2 hrsti rozinek
2 vajíčka
100 g třtinového cukru
170 g jemně nastrouhané mrkve
60 g namletých ořechů
290 ml Alpro ořechového mléka
130 g namletých ovesných vloček
krém: 1 bílí jogurt
šťáva z jednoho citronu
mandle na posypání
Nejdříve si do misky nasypeme všechny suché ingredience a promícháme. Postupně začneme přimíchávat tekuté ingredience a vytvoříme těsto. Do kulaté formy s pečícím papírem si těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme na 170 stupních 20 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme krém. Do jogurtu přimícháme citronovou šťávu a tekutějším krémem pak potřeme rozpůlený korpus. Vršek si posypeme mandlemi a začneme servírovat. Dobrou chuť.
ingredience: 1 lžička bio kypřícího prášku
1 lžička skořice
1 lžička vanilkového aroma
2 hrsti sušeného ovoce
2 hrsti rozinek
2 vajíčka
100 g třtinového cukru
170 g jemně nastrouhané mrkve
60 g namletých ořechů
290 ml Alpro ořechového mléka
130 g namletých ovesných vloček
krém: 1 bílí jogurt
šťáva z jednoho citronu
mandle na posypání
Nejdříve si do misky nasypeme všechny suché ingredience a promícháme. Postupně začneme přimíchávat tekuté ingredience a vytvoříme těsto. Do kulaté formy s pečícím papírem si těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme na 170 stupních 20 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme krém. Do jogurtu přimícháme citronovou šťávu a tekutějším krémem pak potřeme rozpůlený korpus. Vršek si posypeme mandlemi a začneme servírovat. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat