Mrkvový dort

Jak jsem psala už předtím, tak mrkvový dort je pro mě to nejlepší, co si můžu v kuchyni vytvořit a je pro mě stálou záhadou, jaké těsto na něj je vážně to nejlepší. Tohle tomu má dost blízko, a tak si myslím, že se k němu příště vrátím a hledání už přenechám někomu jinému.


ingredience:       1 lžička bio kypřícího prášku
                           1 lžička skořice
                           1 lžička vanilkového aroma
                           2 hrsti sušeného ovoce
                           2 hrsti rozinek
                           2 vajíčka
                           100 g třtinového cukru
                           170 g jemně nastrouhané mrkve
                           60 g namletých ořechů
                           290 ml Alpro ořechového mléka
                           130 g namletých ovesných vloček


krém:                 1 bílí jogurt
                           šťáva z jednoho citronu
                           mandle na posypání


Nejdříve si do misky nasypeme všechny suché ingredience a promícháme. Postupně začneme přimíchávat tekuté ingredience a vytvoříme těsto. Do kulaté formy s pečícím papírem si těsto rovnoměrně rozetřeme a pečeme na 170 stupních 20 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme krém. Do jogurtu přimícháme citronovou šťávu a tekutějším krémem pak potřeme rozpůlený korpus. Vršek si posypeme mandlemi a začneme servírovat. Dobrou chuť.


Komentáře

Oblíbené příspěvky