Perník bez výčitek

Chuť na perník jsem měla už od vánoc a když se objevila možnost si dát, tak jsem neodolala. Sice jsem ho prvně musela upéct, ale s pomocí mého přítele, to bylo rychlé a zábavnější než jindy.


ingredience:      100 g špaldové mouky
                          50 g žitné mouky
                          15 g kakaa
                          2 vajíčka
                          200 ml Alpro oříškového mléka
                          1/2 balení kypřícího prášku do perníku
                          2 lžičky perníkového koření
                          40 g medu
                          pár lžic třtinového cukru
                          rybízová marmeláda a kokos na vrch


V misce si promícháme všechny suché ingredience a začneme postupně přidávat tekuté. Těsto je tekutější. Do kulaté formy si dáme pečící papír a rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme na 180 stupních 25 minut.
Hotový korpus si potřeme marmeládou, posypeme kokosem a necháme vychladnout. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky