Perník bez výčitek
Chuť na perník jsem měla už od vánoc a když se objevila
možnost si dát, tak jsem neodolala. Sice jsem ho prvně musela
upéct, ale s pomocí mého přítele, to bylo rychlé a zábavnější
než jindy.
ingredience: 100 g špaldové mouky
50 g žitné mouky
15 g kakaa
2 vajíčka
200 ml Alpro oříškového mléka
1/2 balení kypřícího prášku do perníku
2 lžičky perníkového koření
40 g medu
pár lžic třtinového cukru
rybízová marmeláda a kokos na vrch
V misce si promícháme všechny suché ingredience a začneme postupně přidávat tekuté. Těsto je tekutější. Do kulaté formy si dáme pečící papír a rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme na 180 stupních 25 minut.
Hotový korpus si potřeme marmeládou, posypeme kokosem a necháme vychladnout. Dobrou chuť.
ingredience: 100 g špaldové mouky
50 g žitné mouky
15 g kakaa
2 vajíčka
200 ml Alpro oříškového mléka
1/2 balení kypřícího prášku do perníku
2 lžičky perníkového koření
40 g medu
pár lžic třtinového cukru
rybízová marmeláda a kokos na vrch
V misce si promícháme všechny suché ingredience a začneme postupně přidávat tekuté. Těsto je tekutější. Do kulaté formy si dáme pečící papír a rovnoměrně rozetřeme těsto. Pečeme na 180 stupních 25 minut.
Hotový korpus si potřeme marmeládou, posypeme kokosem a necháme vychladnout. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat