Závin s tím nejlepším
Období maturity je to nejhorší co mě mohlo potkat. Jsem
unavená a nedělám nic jiného, než se jen učím a učím. Dnes
jsem si udělala chvilku čas a konečně vyfotila to, co jsem rychle
upekla. Najít si čas na sepsání receptu bylo těžší. Odložit
učení a jít konečně sem a sepsat to... je příjemné dát si
pauzu a dělat něco co mě skutečně baví. Tak snad se vám tento
recept bude líbit a zkusíte ho i vy.
ingredience: 1 sáček sušeného droždí
120 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
250 g bio hladké mouky
250 g žitné mouky
50 g másla
50 g kokosového tuku
2 vejce + vajíčko na potření
1 bio vanilkový cukr
náplň: povidla na potření jednoho bochánku
maková náplň
čokoláda
třešně a rozinky do každého
Prvně si připravíme kvásek, do mléka si nasypeme droždí a zamícháme. Všechny suché ingredience si promícháme a přimícháme vajíčko a kvásek. Máslo a tuk si rozpustíme a přimícháme do zbytku. Vznikne těsto tuhé konzistence, které si necháme dvě hodiny na sluníčku vykynout. Rozdělíme na tři bochánky a ty potřeme náplní. Zavineme a důkladně potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme 25 minut na 160 stupních. Dobrou chuť.
ingredience: 1 sáček sušeného droždí
120 ml mléka
2 lžíce moučkového cukru
250 g bio hladké mouky
250 g žitné mouky
50 g másla
50 g kokosového tuku
2 vejce + vajíčko na potření
1 bio vanilkový cukr
náplň: povidla na potření jednoho bochánku
maková náplň
čokoláda
třešně a rozinky do každého
Prvně si připravíme kvásek, do mléka si nasypeme droždí a zamícháme. Všechny suché ingredience si promícháme a přimícháme vajíčko a kvásek. Máslo a tuk si rozpustíme a přimícháme do zbytku. Vznikne těsto tuhé konzistence, které si necháme dvě hodiny na sluníčku vykynout. Rozdělíme na tři bochánky a ty potřeme náplní. Zavineme a důkladně potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme 25 minut na 160 stupních. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat