Závin s tím nejlepším

Období maturity je to nejhorší co mě mohlo potkat. Jsem unavená a nedělám nic jiného, než se jen učím a učím. Dnes jsem si udělala chvilku čas a konečně vyfotila to, co jsem rychle upekla. Najít si čas na sepsání receptu bylo těžší. Odložit učení a jít konečně sem a sepsat to... je příjemné dát si pauzu a dělat něco co mě skutečně baví. Tak snad se vám tento recept bude líbit a zkusíte ho i vy.


ingredience:     1 sáček sušeného droždí
                         120 ml mléka
                         2 lžíce moučkového cukru
                         250 g bio hladké mouky
                         250 g žitné mouky
                         50 g másla
                         50 g kokosového tuku
                         2 vejce + vajíčko na potření
                         1 bio vanilkový cukr

náplň:               povidla na potření jednoho bochánku
                         maková náplň
                         čokoláda
                         třešně a rozinky do každého


Prvně si připravíme kvásek, do mléka si nasypeme droždí a zamícháme. Všechny suché ingredience si promícháme a přimícháme vajíčko a kvásek. Máslo a tuk si rozpustíme a přimícháme do zbytku. Vznikne těsto tuhé konzistence, které si necháme dvě hodiny na sluníčku vykynout. Rozdělíme na tři bochánky a ty potřeme náplní. Zavineme a důkladně potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme 25 minut na 160 stupních. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky