Česnekové řízečky bez smažení

Zdravá verze řízků s trochu vylepšenou chutí. Snad bude chutnat a zaujme i Vás.

ingredience:       vepřové maso dle potřeby
                           pár hrstí celozrnné strouhanky
                           1 vajíčko
                           100 ml sojového mléka
                           100 g hladké špaldové mouky
                            sušený česnek
                            pepř
                            čerstvou a sušenou bazalku

Maso si nakrájíme, naklepeme a okořeníme. Do jedné misky si dáme mouku, strouhanku, vajíčko rozmíchané s mlékem. do mouky si natrháme bazalku a přisypeme sušený česnek se sušenou bazalkou. Postupujeme pak tak jak už to všichni známe, jako první mouka, pak vajíčko a nakonec strouhanku. Nakonec řízečky dáme na pečící papír a vložíme do trouby. Pečeme na 180 stupních deset minut. Dobrou chut´.



Komentáře

Oblíbené příspěvky