Vepřové na tymiánu a s bazalkou

Odborný název toho pokrmu je Vepřová saltimbocca, ale kdo se má v těch názvech vyznat? Je jich zbytečně moc a některé z nich vyslovit je nebezpečné k našim jazykům. Polidštit si tedy recept byl můj první krok, abych se neustále nezadrhávala při odpovědi na otázku "a co dnes vaříš?". Uvařit to pak byla jen hračka.


ingredience:          3 lžíce olivového oleje
                               380 ml suchého bílého vína
                               800 g vepřového masa (nakrájeného na silnější plátky)
                               2 větší cibule (nakrájené na silnější kolečka)
                               sůl, pepř, tymián, čerstvé listy bazalky
                               6 menších brambor (nakrájené na silnější plátky)
                               pár plátků dobrého uzeného


Do misky si nasypeme nakrájenou cibuli a ty polijeme olejem a osolíme. Důkladně promícháme a pak přendáme na plech. Troubu si zapneme na 180 stupňů. k cibuli na plech si přidáme brambory a důkladně okořeníme. Maso si naklepeme, opepříme a přidáme k bramborám. Nakonec přidáme pár listů bazalky a vložíme do trouby. Každých deset minut píchneme do masa a kontrolujeme jestli je už dost měkké. Když je maso měkké, tak dáme na každý kus masa plátek uzeného a vrátíme na dalších pět minut do trouby. Po vyndání přidáme pár čerstvých listů bazalky a podáváme s brusinkovou omáčkou na podtržení chuti (recept na omáčku je stejný jako na povidlovou, kterou najdete dál v mém blogu). Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky