Halušky

Ve čtvrtek jsem byla ve školní jídelně, za půl roku poprvé. Vážně jsem se těšila na halušky a tak jsem si řekla, že to zkusím. No, největší chyba kterou jsem mohla udělat. Byli spojený dohromady v jednu velkou hroudu a v mase byli chrupky, brynza byla naprosto šílená a nepoživatelná. Po tom co jsem snědla, to co jsem zvládla, jsem měla jen větší hlad a chuť po něčem pořádným. Naštvalo mě to tak, že hned po příjezdu z intru jsem je musela udělat. Chuťově hned jiná božská záležitost, která mě hned přenesla ve vzpomínkách na Slovensko.

ingredience:     70 dkg nastrouhaných sirových brambor
                         2 vejce
                         30 dkg polohrubé mouky
                         2 balení brynzy
                         slanina a cibulka na vrch


Nastrouhané brambory si smícháme s moukou, vajíčky a vytvoříme těsto. Pokud je těsto až moc lepivé, tak dle potřeby přimícháme hladkou mouku. Hotové těsto dáme vařit do již vroucí vody. Způsob tvoření halušků má každý jiný, já použila síto. Vaříme asi deset minut. Přesedíme, přimícháme brynzu a zdobíme osmaženou slaninou s cibulkou a zbytkem brynzy. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky