Nadýchané lívance

Nový recept, a nejspíš ještě lepší něž ty předchozí. Vyšleháním bílku jsem je udělala mnohem nadýchanější.


ingredience:      1 hrníček špaldové mouky
                          1 lžička bio kypřícího prášku
                          1 vajíčku
                          1/2 hrníčku sojového mléka
                          bio kokosový olej na smažení
                          kokos a třešňová omáčka na vrch


Do jedné misky si dáme veškeré suché ingredience, přidáme mléko a žloutek z vajíčka. Důkladně promícháme a vytvoříme hustou směs. Bílek vyšleháme do husté pěny a tu pak opatrně promícháme do směsi. Vzniklé těsto je nadýchané a můžeme začít smažit. Na pánvi rozpustíme lžičku kokosového oleje a začneme naběračkou dávat kopečky na pánev, až spodek zezlátne, tak otočíme a dosmažíme i z druhé strany. Hotové lívance polijeme třešňovou omáčkou a posypem kokosem. Dobrou chuť.




Komentáře

Oblíbené příspěvky