Nadýchané lívance
Nový recept, a nejspíš ještě lepší něž ty předchozí.
Vyšleháním bílku jsem je udělala mnohem nadýchanější.
ingredience: 1 hrníček špaldové mouky
1 lžička bio kypřícího prášku
1 vajíčku
1/2 hrníčku sojového mléka
bio kokosový olej na smažení
kokos a třešňová omáčka na vrch
Do jedné misky si dáme veškeré suché ingredience, přidáme mléko a žloutek z vajíčka. Důkladně promícháme a vytvoříme hustou směs. Bílek vyšleháme do husté pěny a tu pak opatrně promícháme do směsi. Vzniklé těsto je nadýchané a můžeme začít smažit. Na pánvi rozpustíme lžičku kokosového oleje a začneme naběračkou dávat kopečky na pánev, až spodek zezlátne, tak otočíme a dosmažíme i z druhé strany. Hotové lívance polijeme třešňovou omáčkou a posypem kokosem. Dobrou chuť.
ingredience: 1 hrníček špaldové mouky
1 lžička bio kypřícího prášku
1 vajíčku
1/2 hrníčku sojového mléka
bio kokosový olej na smažení
kokos a třešňová omáčka na vrch
Do jedné misky si dáme veškeré suché ingredience, přidáme mléko a žloutek z vajíčka. Důkladně promícháme a vytvoříme hustou směs. Bílek vyšleháme do husté pěny a tu pak opatrně promícháme do směsi. Vzniklé těsto je nadýchané a můžeme začít smažit. Na pánvi rozpustíme lžičku kokosového oleje a začneme naběračkou dávat kopečky na pánev, až spodek zezlátne, tak otočíme a dosmažíme i z druhé strany. Hotové lívance polijeme třešňovou omáčkou a posypem kokosem. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat