Knedlíky s uzeným bez brambor
Lehčí verze knedlíků s uzeným masem je na světě a já jsem
nadšená mým experimentováním s českou kuchyní. Rodina i přítel
si už zvykli taky, tak můžu klidně pokračovat dál a
přidávat nové a nové recepty.
ingredience: 400 g žitné mouky
sůl, pepř
3 vejce
kus uzeného masa
hrst strouhanky
kmín mletý
červené zelí ve sklu
Do mouky si dáme dvě vajíčka, 100 ml vody a vypracujeme těsto. Dle potřeby přidáme vodu či mouku. Těsto vyválíme a nakrájíme na menší kostičky.
Mleté maso si nakrájíme na co nejmenší kousky, přidáme strouhanku, vajíčko a pepř. Vytvoříme masovou směs co drží po hromadě.
Masovou směs dáme doprostřed každé kostičky a vytvoříme bochánek. Ty pak vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut.
Zelí podusíme s trochou kmínu a přidáme k hotovým knedlíkům. Dobrou chuť.
ingredience: 400 g žitné mouky
sůl, pepř
3 vejce
kus uzeného masa
hrst strouhanky
kmín mletý
červené zelí ve sklu
Do mouky si dáme dvě vajíčka, 100 ml vody a vypracujeme těsto. Dle potřeby přidáme vodu či mouku. Těsto vyválíme a nakrájíme na menší kostičky.
Mleté maso si nakrájíme na co nejmenší kousky, přidáme strouhanku, vajíčko a pepř. Vytvoříme masovou směs co drží po hromadě.
Masovou směs dáme doprostřed každé kostičky a vytvoříme bochánek. Ty pak vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut.
Zelí podusíme s trochou kmínu a přidáme k hotovým knedlíkům. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat