Knedlíky s uzeným bez brambor

Lehčí verze knedlíků s uzeným masem je na světě a já jsem nadšená mým experimentováním s českou kuchyní. Rodina i přítel si už zvykli taky, tak můžu klidně pokračovat dál  a přidávat nové a nové recepty.


ingredience:    400 g žitné mouky
                        sůl, pepř
                        3 vejce
                        kus uzeného masa
                        hrst strouhanky
                        kmín mletý
                       červené zelí ve sklu


Do mouky si dáme dvě vajíčka, 100 ml vody a vypracujeme těsto. Dle potřeby přidáme vodu či mouku. Těsto vyválíme a nakrájíme na menší kostičky.
Mleté maso si nakrájíme na co nejmenší kousky, přidáme strouhanku, vajíčko a pepř. Vytvoříme masovou směs co drží po hromadě.
Masovou směs dáme doprostřed každé kostičky a vytvoříme bochánek. Ty pak vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut.
Zelí podusíme s trochou kmínu a přidáme k hotovým knedlíkům. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky