Koprová omáčka

Měla jsem na ní chuť, tak i přes odpor rodiny jsem ji udělala. Nakonec jí všichni poslušně snědli a nikoho jsem do nemocnice odvážet nemusela. I když se před jídlem všichni tvářili nějak zeleně.


ingredience:     40 g másla
                         50 g rýžové mouky
                         1 bio smetana na vaření
                         100 ml sojového mléka
                         100 ml mléka
                         dvě hrsti nakrájeného kopru
                         sůl a ocet na dochucení
                         vajíčko a brambory k podávání

Ve větším hrnci si necháme rozpustit máslo a tu pak posypeme moukou. Vytvoříme jíšku, kterou okamžitě podlijeme mlékem, smetanou a vodou. Lijeme postupně a nepřestáváme míchat, aby se nám nevytvořili hrudky. Do husté omáčky dáme kopr, osolíme a dáme ocet dle chuti (já dala tři lžíce). Omáčku povaříme a podáváme s vařenými brambory a vajíčkem. Dobrou chuť.






Komentáře

Oblíbené příspěvky