Vločkový koláč s jablky a tvarohem

Než jsem ho udělala... no byla to hrozná doba. Chtěla jsem ho udělat už před pár měsíci, ale bohužel jsem se k tomu nedostala. Bud nebyl tvaroh či jablka. Naštěstí se teď stavil můj strejda a přinesl krásnou plnou tašku jablek. S tátou jsme se ze střelnice stavili v Penny, koupili tvarohy a já mohla začít tvořit. Hned po jablečných tvarohových knedlíků, jsem stvořila tuhle krásku.

ingredience:         100 g ovesných vloček
                              100 g vlašských ořechů
                              100 ml vody
jablečná vrstva:  4 větší žlutá jablka
                              1 lžíce medu
                              50 g třtinového cukru
                              trochu vody
tvarohová vrstva:1 vanička tvarohu
                              200 g selského jogurtu
                              2 lžíce medu
drobenka:            50 g ovesných vloček
                              50 g vlašských ořechů
                              hrst rozinek
                              20 g třtinového cukru

Nejdříve si vytvoříme korpus. První tři ingredience si rozmixujeme a vytvoříme těsto zvláštní husté konzistence. Těsto si vymačkáme a vyplníme celou plochu těstem. Dáme péct na 200 stupňů po dobu 10 minut.
Jablka si očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce i se zbytkem ingrediencí a podusíme. Když se korpus vyndá z trouby, tak na něj dáme již měkká a karmelizovaná jablka.
Tvaroh a jogurt si smícháme s medem a navrstvíme vzniklou tvarohovou směs na jablka.
Drobenku si vytvoříme velmi snadno. Všechno důkladně rozmixujeme a suchou směs nasypeme na vrch koláče.
Dáme do trouby a pečeme na 180 stupních přibližně 30 minut. Dobrou chuť.

 




 

Komentáře

Oblíbené příspěvky