Vločkový koláč s jablky a tvarohem
Než jsem ho udělala... no byla to hrozná doba. Chtěla jsem ho
udělat už před pár měsíci, ale bohužel jsem se k tomu
nedostala. Bud nebyl tvaroh či jablka. Naštěstí se teď stavil
můj strejda a přinesl krásnou plnou tašku jablek. S tátou jsme
se ze střelnice stavili v Penny, koupili tvarohy a já mohla začít
tvořit. Hned po jablečných tvarohových knedlíků, jsem stvořila
tuhle krásku.
ingredience: 100 g ovesných vloček
100 g vlašských ořechů
100 ml vody
jablečná vrstva: 4 větší žlutá jablka
1 lžíce medu
50 g třtinového cukru
trochu vody
tvarohová vrstva:1 vanička tvarohu
200 g selského jogurtu
2 lžíce medu
drobenka: 50 g ovesných vloček
50 g vlašských ořechů
hrst rozinek
20 g třtinového cukru
Nejdříve si vytvoříme korpus. První tři ingredience si rozmixujeme a vytvoříme těsto zvláštní husté konzistence. Těsto si vymačkáme a vyplníme celou plochu těstem. Dáme péct na 200 stupňů po dobu 10 minut.
Jablka si očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce i se zbytkem ingrediencí a podusíme. Když se korpus vyndá z trouby, tak na něj dáme již měkká a karmelizovaná jablka.
Tvaroh a jogurt si smícháme s medem a navrstvíme vzniklou tvarohovou směs na jablka.
Drobenku si vytvoříme velmi snadno. Všechno důkladně rozmixujeme a suchou směs nasypeme na vrch koláče.
Dáme do trouby a pečeme na 180 stupních přibližně 30 minut. Dobrou chuť.
ingredience: 100 g ovesných vloček
100 g vlašských ořechů
100 ml vody
jablečná vrstva: 4 větší žlutá jablka
1 lžíce medu
50 g třtinového cukru
trochu vody
tvarohová vrstva:1 vanička tvarohu
200 g selského jogurtu
2 lžíce medu
drobenka: 50 g ovesných vloček
50 g vlašských ořechů
hrst rozinek
20 g třtinového cukru
Nejdříve si vytvoříme korpus. První tři ingredience si rozmixujeme a vytvoříme těsto zvláštní husté konzistence. Těsto si vymačkáme a vyplníme celou plochu těstem. Dáme péct na 200 stupňů po dobu 10 minut.
Jablka si očistíme a nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce i se zbytkem ingrediencí a podusíme. Když se korpus vyndá z trouby, tak na něj dáme již měkká a karmelizovaná jablka.
Tvaroh a jogurt si smícháme s medem a navrstvíme vzniklou tvarohovou směs na jablka.
Drobenku si vytvoříme velmi snadno. Všechno důkladně rozmixujeme a suchou směs nasypeme na vrch koláče.
Dáme do trouby a pečeme na 180 stupních přibližně 30 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat