Mrkvový perník

Máma mi nakoupila hromadu mrkve a díky šílené brigádě jsem se k ní dostala teprve teď. Přidávám tak netradiční recept na domácí perník. Je o něco vláčnější, ale chuť skořice v něm je velmi významná a exotická. Skořice spolu s mrkví mi na plechu vytvořila menší zázrak se kterým se s Vámi musím podělit. Snad Vám bude chutnat a přivede exotiku i do Vašich kuchyní.


ingredience:           8 větších mrkví
                               3 vejce
                               100 ml kokosového oleje
                               200 g rýžové mouky
                               100 ml medu
                               1 bio skořicový cukr
                               1 lžíce perníkového koření
                               1 lžička skořice
                               hrst oříšků (kešu, lískový, arašídy,...)
                               větší hrst rozinek


Mrkev si očistíme a nadrobno nastrouháme, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustou směs. Mrkev nám v ní značně převažuje. Plech si vyložíme pečícím papírem a navrstvíme si na něj těsto. Roztíráme rovnoměrně a tak aby byl povrch co nejhladší a nejrovnější. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupních.
Můžeme z vrchu potřít citronovým krémem či rybízovou marmeládou. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky