Mrkvový perník
Máma mi nakoupila hromadu mrkve a díky šílené brigádě jsem
se k ní dostala teprve teď. Přidávám tak netradiční recept na
domácí perník. Je o něco vláčnější, ale chuť skořice v něm
je velmi významná a exotická. Skořice spolu s mrkví mi na plechu
vytvořila menší zázrak se kterým se s Vámi musím podělit.
Snad Vám bude chutnat a přivede exotiku i do Vašich kuchyní.
ingredience: 8 větších mrkví
3 vejce
100 ml kokosového oleje
200 g rýžové mouky
100 ml medu
1 bio skořicový cukr
1 lžíce perníkového koření
1 lžička skořice
hrst oříšků (kešu, lískový, arašídy,...)
větší hrst rozinek
Mrkev si očistíme a nadrobno nastrouháme, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustou směs. Mrkev nám v ní značně převažuje. Plech si vyložíme pečícím papírem a navrstvíme si na něj těsto. Roztíráme rovnoměrně a tak aby byl povrch co nejhladší a nejrovnější. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupních.
Můžeme z vrchu potřít citronovým krémem či rybízovou marmeládou. Dobrou chuť.
ingredience: 8 větších mrkví
3 vejce
100 ml kokosového oleje
200 g rýžové mouky
100 ml medu
1 bio skořicový cukr
1 lžíce perníkového koření
1 lžička skořice
hrst oříšků (kešu, lískový, arašídy,...)
větší hrst rozinek
Mrkev si očistíme a nadrobno nastrouháme, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustou směs. Mrkev nám v ní značně převažuje. Plech si vyložíme pečícím papírem a navrstvíme si na něj těsto. Roztíráme rovnoměrně a tak aby byl povrch co nejhladší a nejrovnější. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut na 180 stupních.
Můžeme z vrchu potřít citronovým krémem či rybízovou marmeládou. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat