Rýže na kari s pangásiusem
Z
jízd hned do kuchyně a vytvořit něco rychlého a mírně
pikantního. Úkol ode mě pro mě zněl jasně a už připravená
ryba mi v tom jen pomohla. S receptem jsem spokojená a díky častému
opakování jsem ho dohnala k dokonalosti. Porce je pro dva menší
jedlíky.
ingredience:
1 filet z pangáciuse
1
sáček dlouhozrnné rýže
1/2
cibule
1/2
chilli papričky
1
lžíce olivového oleje
kari,
pepř, sušené chilli
Do
menšího hrnce si dáme lžíci oleje a ten pak následně
rozpálíme. Do oleje vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku a chilli.
Mírně osmažíme, nechceme aby nám cibulka zezlátla, jen změkla.
Otevřeme sáček s rýží a tu vysypeme do hrnce, zalije 100 ml
vody a necháme rýži změknout. Okořeníme a rýži vaříme tak
dlouho dokud se nám z ní nezačnou dělat hrudky a veškerá voda
se nám nevyvaří.
Zatím
co se nám rýže vaří si připravíme rybu. Ryba je během pár
minut hotová a tak s tím čekáme až na poslední chvíli.
Nakrájíme si filet na tří centimetrové kousky a ty pak důkladně
opepříme. Osmahneme z obou stran a můžeme servírovat.
Já
osobně jsem si z rýže vytvořila menší bochánek, který jsem
zavázala pažitkou. Osmahlou rybu jsem servírovala na vrch. Dobrou
chuť.
Komentáře
Okomentovat