Rýže na kari s pangásiusem

Z jízd hned do kuchyně a vytvořit něco rychlého a mírně pikantního. Úkol ode mě pro mě zněl jasně a už připravená ryba mi v tom jen pomohla. S receptem jsem spokojená a díky častému opakování jsem ho dohnala k dokonalosti. Porce je pro dva menší jedlíky. 

ingredience:        1 filet z pangáciuse
                                1 sáček dlouhozrnné rýže
                                1/2 cibule
                                1/2 chilli papričky
                                1 lžíce olivového oleje
                                kari, pepř, sušené chilli

Do menšího hrnce si dáme lžíci oleje a ten pak následně rozpálíme. Do oleje vhodíme nadrobno nakrájenou cibulku a chilli. Mírně osmažíme, nechceme aby nám cibulka zezlátla, jen změkla. Otevřeme sáček s rýží a tu vysypeme do hrnce, zalije 100 ml vody a necháme rýži změknout. Okořeníme a rýži vaříme tak dlouho dokud se nám z ní nezačnou dělat hrudky a veškerá voda se nám nevyvaří. 
Zatím co se nám rýže vaří si připravíme rybu. Ryba je během pár minut hotová a tak s tím čekáme až na poslední chvíli. Nakrájíme si filet na tří centimetrové kousky a ty pak důkladně opepříme. Osmahneme z obou stran a můžeme servírovat. 
Já osobně jsem si z rýže vytvořila menší bochánek, který jsem zavázala pažitkou. Osmahlou rybu jsem servírovala na vrch. Dobrou chuť. 


Komentáře

Oblíbené příspěvky