Polévka na asijský způsob

Polévka, která bohatě stačí jako oběd. Hustá, pálivá a díky sladkokyselému koření i neobvyklá. Obědvala jsem jí týden a překvapivě mi z toho nehráblo. Snad Vám bude chutnat a její přílišné požívání Vám neublíží ba naopak prospěje jako mě.


ingredience:     1 hovězího vývaru
                         1 kvalitní šunková klobása
                         1 1/2 balení skleněných nudlí
                         4 jarní cibulky
                         1 lžíce sojové omáčky
                         1 lžíce sladkokyselé omáčky
                         pepř, sušené chilli
                         1/2 chilli papričky


Do hrnce si nalijeme vývar a ten přivedeme k varu. Zředíme půl litrem vlažné vody a ochutíme kořením a omáčkami. Nadrobno si nakrájíme chilli papričku a na větší kousky cibulku, kousky aspoň dva centimetry dlouhé, následně to vhodíme do vývaru. Přidáme těstoviny a necháme je povařit. Nakrájíme klobásu na tenké plátky přidáme na vrch do polévky. Když jsou nudle měkké tak můžeme podávat. Polévka je hustá a dá se hravě jíst hůlkami. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky