Koblížkové placičky
Jedná se o tučnou, normální verzi těsta. Vznikla z přítelova
rozhodnutí, že má chut´ na koblížky, skončilo to tak, že jsem
až do půl jedné ráno smažili koblížky a pekli plněné
Martinské rohlíčky. Musím Vám ale přiznat, že do mě padali
rychleji než do přítele. To jak byli křupavé a sladké mě
jednoduše dostalo.
ingredience: 1/2 hrnku mléka
1/2 kostky droždí
400 g hladké mouky
2 žloutky
kůra z půlky citronu
1/2 vanilkového cukru
3 lžíce rumu
20 g cukru
25 g Hery
náplň: jahodová a meruňková marmeláda
olej na smažení
Prvně si připravíme kvásek, mléko si nalijeme do hrnečku a to si dáme ohřát do mikrovlnky. Do ohřátého mléka si nadrolíme droždí a necháme si vzejít kvásek. Mezitím si rozpustíme Heru do které si přišleháme cukr a žloutky, potom postupně začneme přišlehávat mouku. Nakonec přišleháme vzejitý kvásek. Vzniklé hutné těsto si vyndáme na podsypanou mouky a uhněteme těsto. To si dáme do misky, přikryjme utěrkou a dáme do tepla na hodinu kynout.
Když nám těsto vykyne, tak si ho rozdělíme na dvě části a to si vyválíme na tenkou placku. Vezme skleničku a začneme vytlačovat kolečka. Jedno kolečko si necháme na přiklopení a to druhé si naplníme marmeládu.
Okraje důkladně přiklopíme k sobě a přiděláme k sobě tak, aby se nám při smažení neodlepilo.
Olej si nalijeme do vysoké pánve, a rozžhavíme ho, pak postupně noříme koblížky a smažíme je z obou stran. Hotové je odložíme na osužku, která nám nasákne přebytečný olej.
Pocukrujeme a po vychladnutí užíváme. Dobrou chut´.
ingredience: 1/2 hrnku mléka
1/2 kostky droždí
400 g hladké mouky
2 žloutky
kůra z půlky citronu
1/2 vanilkového cukru
3 lžíce rumu
20 g cukru
25 g Hery
náplň: jahodová a meruňková marmeláda
olej na smažení
Prvně si připravíme kvásek, mléko si nalijeme do hrnečku a to si dáme ohřát do mikrovlnky. Do ohřátého mléka si nadrolíme droždí a necháme si vzejít kvásek. Mezitím si rozpustíme Heru do které si přišleháme cukr a žloutky, potom postupně začneme přišlehávat mouku. Nakonec přišleháme vzejitý kvásek. Vzniklé hutné těsto si vyndáme na podsypanou mouky a uhněteme těsto. To si dáme do misky, přikryjme utěrkou a dáme do tepla na hodinu kynout.
Když nám těsto vykyne, tak si ho rozdělíme na dvě části a to si vyválíme na tenkou placku. Vezme skleničku a začneme vytlačovat kolečka. Jedno kolečko si necháme na přiklopení a to druhé si naplníme marmeládu.
Okraje důkladně přiklopíme k sobě a přiděláme k sobě tak, aby se nám při smažení neodlepilo.
Olej si nalijeme do vysoké pánve, a rozžhavíme ho, pak postupně noříme koblížky a smažíme je z obou stran. Hotové je odložíme na osužku, která nám nasákne přebytečný olej.
Pocukrujeme a po vychladnutí užíváme. Dobrou chut´.
Komentáře
Okomentovat