Vaječný likér

A co by to bylo za Vánoce, kdyby nás v studených časech nehřál pravý „vaječnák“. A tenhle nejen, že zahřeje, ale při větší konzumaci se postará i o zábavu.


ingredience:          6 žloutků
                                100 g krystalického cukru
                                 8 sáčků vanilkového cukru
                                 1 1/2 neslazeného Salka
                                 500 ml odtučněného mléka


Mléko si přivedeme k varu a v něm rozmícháme a rozpustíme veškerý cukr. Směs následně necháme vychladnout.
V jiné misce si rozmícháme žloutky se Salkem a pak nalijeme rum.
Když nám mléko vychladne, tak si do něj nalije misku s rumem a důkladně promícháme. Hotový vaječný likér si nalijeme do předem umytých a připravených sklenic.
Necháme pár dní uležet a pak ve velkém konzumujeme. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky