Martinské žitné rohlíčky

A tyhle Martinské plněné rohlíčky byli pro mě. Jednoduše jsme udělali s přítelem týmovou práci. Já dělala kynuté těsto na koblížky a on dle mých instrukcí tyto rohlíčky. Dnes jsem je ochutnala a jsou skvělý, těším se, až si je vezmu zítra sebou do školy a pochutnám si mezi přednáškami.


ingredience:         225 g žitné mouky
                                125 g másla
                                2 žloutky
                                60 ml odtučněného mléka
                                2 lžíce třtinového cukru


náplň:                    200 g namletých vlašských ořechů
                                2 lžíce moučkového cukru
                                trocha vanilkového cukru


Do misky si nasypeme všechny sypké ingredience a postupně přidáme mléko a žloutky. Máslo si rozpustíme a přimícháme do zbytku ingrediencí, těsto si pak vyndáme a uhněteme do pevného těsta. Dáme na 30 minut do ledničky a pak těsto vyválíme na pomoučněné ploše. Vyválené těsto si rozkrájíme na trojúhelníčky.
Připravíme si náplň. Ořechy si smícháme s moučkovým cukrem a vanilkovým aroma, nakonec přidáme trochu bílku. Vytvoříme si trochu lepkavé těsto.
Do každého trojúhelníčku si dáme k širší straně těsto vrstvu ořechové náplně a kraje potřeme bílkem. Srolujeme od nejširší strany, rohy mírně ohneme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Rohlíčky potřeme bílkem a dáme do trouby péct na 180 stupních 20 minut.
Vychladlé si vychutnáme s horkým kakaem. Dobrou chuť.







Komentáře

Oblíbené příspěvky