Bezlepková roláda s ostružinami
Něco co se nikdy neomrzí. Lehký tvarohový pokušení s kyselou
chutí ostružin a s hořkou chutí kvalitní čokolády. I se skoro
žádným cukrem tím potěšíte jak přeslazené dospěláky, tak
rozmlsané děti. Nejlepší věc, když má přijet návštěva s
malými dětmi.
ingredience: 4 vajíčka
2 lžíce kakaa
1 lžička bio prášku do pečiva
1/2 bio vanilkový cukru
hrst ostružin
hrst kokosu
1/2 tabulky hořké čokolády (minimálně 70 procent)
Rozdělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do pevné pěny. Do pěny pak jemně přimícháme žloutky, kakao a prášek do pečiva. Vzniklou nadýchanou směs rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru a dáme do trouby na deset minut.
Upečený korpus necháme vychladnout, mezitím si připravíme tvarohovou směs. V misce smícháme tvaroh, kokos, cukr a ostružiny. Když je korpus vychlazený tak si z jedné strany do polovičky naneseme tvarohovou směs, zbytek potřeme rozpuštěnou čokoládou. Srolujeme a dáme na dvě hodiny do ledničky. Pak můžeme podávat, dobrou chuť.
ingredience: 4 vajíčka
2 lžíce kakaa
1 lžička bio prášku do pečiva
1/2 bio vanilkový cukru
hrst ostružin
hrst kokosu
1/2 tabulky hořké čokolády (minimálně 70 procent)
Rozdělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do pevné pěny. Do pěny pak jemně přimícháme žloutky, kakao a prášek do pečiva. Vzniklou nadýchanou směs rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru a dáme do trouby na deset minut.
Upečený korpus necháme vychladnout, mezitím si připravíme tvarohovou směs. V misce smícháme tvaroh, kokos, cukr a ostružiny. Když je korpus vychlazený tak si z jedné strany do polovičky naneseme tvarohovou směs, zbytek potřeme rozpuštěnou čokoládou. Srolujeme a dáme na dvě hodiny do ledničky. Pak můžeme podávat, dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat