Bezlepková roláda s ostružinami

Něco co se nikdy neomrzí. Lehký tvarohový pokušení s kyselou chutí ostružin a s hořkou chutí kvalitní čokolády. I se skoro žádným cukrem tím potěšíte jak přeslazené dospěláky, tak rozmlsané děti. Nejlepší věc, když má přijet návštěva s malými dětmi.

ingredience:        4 vajíčka
                            2 lžíce kakaa
                            1 lžička bio prášku do pečiva
                            1/2 bio vanilkový cukru
                            hrst ostružin
                            hrst kokosu
                            1/2 tabulky hořké čokolády (minimálně 70 procent)

Rozdělíme bílky od žloutků a bílky vyšleháme do pevné pěny. Do pěny pak jemně přimícháme žloutky, kakao a prášek do pečiva. Vzniklou nadýchanou směs rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru a dáme do trouby na deset minut.
Upečený korpus necháme vychladnout, mezitím si připravíme tvarohovou směs. V misce smícháme tvaroh, kokos, cukr a ostružiny. Když je korpus vychlazený tak si z jedné strany do polovičky naneseme tvarohovou směs, zbytek potřeme rozpuštěnou čokoládou. Srolujeme a dáme na dvě hodiny do ledničky. Pak můžeme podávat, dobrou chuť.





Komentáře

Oblíbené příspěvky