Švestková bublanina
Sezona švestek je tu a tak, než táta všechny švestky dá do
svých kouzelných sudů (kvůli domácí slivovici) jsem si hrst
odcizila. Co s nimi udělat byla věc druhá. Jestli knedlíky,
kynuté buchty a nebo bublaninu... po dohadování se sama se sebou a
se sestrou bylo rozhodnuto. Jakmile bylo upečeno tak se část
záhadně ztratila. Cesta drobečků mě dovedla až do obýváku,
kde už se tím ládovala sestra. Tím a s pořádnou vrstvou šlehačky
a zmrzliny :D
ingredience: 1 1/5 hrnku špaldové mouky
1/5 hrnku hladké špaldové mouky
2 menší vajíčka
2 lžíce másla
1 hrnek rýžového mléka
1 bio vanilkový cukr
3/4 bio kypřícího cukru
2 lžíce medu
1/2 tabulky hořké čokolády
hrst švestek
mleté oříšky na posypání
skořice
Do misky si nasypeme všechny suché ingredience, promícháme a začneme postupně přidávat zbytek. Dáme vajíčka, máslo, mléko a med, promícháme a vytvoříme hustou směs. Do pečící formy si dáme papír a nalijeme směs, tu rovnoměrně rozetřeme. Očistíme a nakrájíme švestky na menší kostičky a těmi pak následně zasypeme těsto. Těsto ke konci není vůbec vidět. Vrch si posypeme skořicí a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut na 180 stupních.
Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni a pokapeme s ní vršek bublaniny. Než nám čokoláda stihne ztuhnout, tak si jí ještě posypeme oříšky. Výborná je ještě teplá, dobrou chuť.
ingredience: 1 1/5 hrnku špaldové mouky
1/5 hrnku hladké špaldové mouky
2 menší vajíčka
2 lžíce másla
1 hrnek rýžového mléka
1 bio vanilkový cukr
3/4 bio kypřícího cukru
2 lžíce medu
1/2 tabulky hořké čokolády
hrst švestek
mleté oříšky na posypání
skořice
Do misky si nasypeme všechny suché ingredience, promícháme a začneme postupně přidávat zbytek. Dáme vajíčka, máslo, mléko a med, promícháme a vytvoříme hustou směs. Do pečící formy si dáme papír a nalijeme směs, tu rovnoměrně rozetřeme. Očistíme a nakrájíme švestky na menší kostičky a těmi pak následně zasypeme těsto. Těsto ke konci není vůbec vidět. Vrch si posypeme skořicí a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut na 180 stupních.
Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni a pokapeme s ní vršek bublaniny. Než nám čokoláda stihne ztuhnout, tak si jí ještě posypeme oříšky. Výborná je ještě teplá, dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat