Švestková bublanina

Sezona švestek je tu a tak, než táta všechny švestky dá do svých kouzelných sudů (kvůli domácí slivovici) jsem si hrst odcizila. Co s nimi udělat byla věc druhá. Jestli knedlíky, kynuté buchty a nebo bublaninu... po dohadování se sama se sebou a se sestrou bylo rozhodnuto. Jakmile bylo upečeno tak se část záhadně ztratila. Cesta drobečků mě dovedla až do obýváku, kde už se tím ládovala sestra. Tím a s pořádnou vrstvou šlehačky a zmrzliny :D


ingredience:          1 1/5 hrnku špaldové mouky
                              1/5 hrnku hladké špaldové mouky
                              2 menší vajíčka
                              2 lžíce másla
                              1 hrnek rýžového mléka
                              1 bio vanilkový cukr
                              3/4 bio kypřícího cukru
                              2 lžíce medu
                              1/2 tabulky hořké čokolády
                               hrst švestek
                               mleté oříšky na posypání
                               skořice


Do misky si nasypeme všechny suché ingredience, promícháme a začneme postupně přidávat zbytek. Dáme vajíčka, máslo, mléko a med, promícháme a vytvoříme hustou směs. Do pečící formy si dáme papír a nalijeme směs, tu rovnoměrně rozetřeme. Očistíme a nakrájíme švestky na menší kostičky a těmi pak následně zasypeme těsto. Těsto ke konci není vůbec vidět. Vrch si posypeme skořicí a vložíme do trouby. Pečeme 30 minut na 180 stupních.
Čokoládu si rozpustíme na vodní lázni a pokapeme s ní vršek bublaniny. Než nám čokoláda stihne ztuhnout, tak si jí ještě posypeme oříšky. Výborná je ještě teplá, dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky