Špaldový houskový knedlík

Proč nezkusit něco nového? To mi prolítlo hlavou, než jsem se vrhla na tohle nové sousto. Výsledek byl dost uspokojivý na to, abych se jím i tady mohla pochlubit. Recept je na jeden větší knedlík.


ingredience:      1 lžička sušeného droždí
                           1 vajíčko
                           1 lžička oleje
                           150 g hrubé špaldové mouky
                           65 ml rýžového mléka
                           sůl, cukr


Jako první si připravíme kvásek. Do vlažného mléka si nasypeme droždí, trochu mouky a špetku cukru. Necháme si vyjít kvásek. Nakonec v míse smícháme všechny ingredience a necháme těsto znova vykynout na sluníčku. Až těsto zdvojnásobí svojí velikost, tak si na pomoučněným vále vytvarujeme knedlík.
Větší hrnec si z poloviny napustíme vodou a tu přivedeme k varu. Vložíme do vroucí vody knedlík a vaříme z každé strany deset minut. Po uvaření si knedlík nakrájíme nití, aby se nám nesrazil. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky