Špaldový houskový knedlík
Proč nezkusit něco nového? To mi prolítlo hlavou, než jsem se
vrhla na tohle nové sousto. Výsledek byl dost uspokojivý na to,
abych se jím i tady mohla pochlubit. Recept je na jeden větší
knedlík.
ingredience: 1 lžička sušeného droždí
1 vajíčko
1 lžička oleje
150 g hrubé špaldové mouky
65 ml rýžového mléka
sůl, cukr
Jako první si připravíme kvásek. Do vlažného mléka si nasypeme droždí, trochu mouky a špetku cukru. Necháme si vyjít kvásek. Nakonec v míse smícháme všechny ingredience a necháme těsto znova vykynout na sluníčku. Až těsto zdvojnásobí svojí velikost, tak si na pomoučněným vále vytvarujeme knedlík.
Větší hrnec si z poloviny napustíme vodou a tu přivedeme k varu. Vložíme do vroucí vody knedlík a vaříme z každé strany deset minut. Po uvaření si knedlík nakrájíme nití, aby se nám nesrazil. Dobrou chuť.
ingredience: 1 lžička sušeného droždí
1 vajíčko
1 lžička oleje
150 g hrubé špaldové mouky
65 ml rýžového mléka
sůl, cukr
Jako první si připravíme kvásek. Do vlažného mléka si nasypeme droždí, trochu mouky a špetku cukru. Necháme si vyjít kvásek. Nakonec v míse smícháme všechny ingredience a necháme těsto znova vykynout na sluníčku. Až těsto zdvojnásobí svojí velikost, tak si na pomoučněným vále vytvarujeme knedlík.
Větší hrnec si z poloviny napustíme vodou a tu přivedeme k varu. Vložíme do vroucí vody knedlík a vaříme z každé strany deset minut. Po uvaření si knedlík nakrájíme nití, aby se nám nesrazil. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat