Husí krk na červeném víně

Dostala jsem od babičky husí krk. Původně jsem nevěděla co s ním, pak mě to však už "trklo" a začala jsem si v hlavě snovat plán. Den na to jsem ho realizovala a bylo to vážně výborné.


ingredience:     1 husí krk
                         2 šalotky
                         1 chilli paprička
                         100 ml červeného vína
                         pepř

příloha:            1 vetší brambora
                        olivový olej
                        česnek
                        medvědí česnek


Husí krk si rozdělíme na tři části, okořeníme a dáme do pánve s olivovým olejem. Cibule si očistíme a nakrájíme na čtvrtiny, přidáme do pánve i s nakrájenou chilli papričkou. Podlijeme vínem, přiklopíme a necháme dusit, dokud maso na krku nezměkne.
Zatímco se nám maso dusí si omyjeme bramboru. 1/2 brambory si nakrájíme na čtverečky a okořeníme. Zabalíme do alobalu a vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů.
Husí krky pak vyndáme a šoupneme do trouby k bramboře. Směs, která nám vznikla pod krky, si dáme do mixéru a rozmixujeme do husté omáčky.
Vyndáme si bramboru, husí krky a naaranžujeme na talíř. Dobrou chuť.






Komentáře

Oblíbené příspěvky