Jarní závitky
Asijská kuchyně je pro mě jasná volba. Výborná, aromatická,
ale na přípravu velmi složitá. Dnes jsem se vrhla na jarní
závitky. Práce to byla dlouhá a nervy mi tekli ušima... Ale
výsledek za to stál. Byli výborný a celkem lituji, že jsem jich
neudělala víc.
ingredience: 1 šalotka
1 menší činské zelí
1 menší kedlubna
1 kuřecí řízek
kari, pepř, česnek
sladkokyselá omáčka
1 balení rýžového papíru
Rýžový papír si namočíme do vlažné vody, at se nám s ním lépe pracuje. Zatímco se nám papír zvláčňuje si nadrobno nakrájíme kuřecí maso. Maso si dáme na pánev a okořeníme, kari nešetříme, at je maso krásně žluté a mírně pikantní. Když se nám maso osmaží, tak ho dáme do mističky a připravíme k papíru. Očistíme si kedlubnu a nakrájíme na tenčí plátky. Stejně tak nakrájíme i čínské zelí a šalotku.
Plátek rýžového papíru si rozprostřeme na pracovní plochu, dáme si doprostřed trochu zeli, dva plátky kedlubny a půl plátku šalotky. Zabalíme jako palačinku a prázdné okraje složíme dospod. Osmažíme na troše oleje a podáváme se sladkokyselou omáčkou. Dobrou chuť.
ingredience: 1 šalotka
1 menší činské zelí
1 menší kedlubna
1 kuřecí řízek
kari, pepř, česnek
sladkokyselá omáčka
1 balení rýžového papíru
Rýžový papír si namočíme do vlažné vody, at se nám s ním lépe pracuje. Zatímco se nám papír zvláčňuje si nadrobno nakrájíme kuřecí maso. Maso si dáme na pánev a okořeníme, kari nešetříme, at je maso krásně žluté a mírně pikantní. Když se nám maso osmaží, tak ho dáme do mističky a připravíme k papíru. Očistíme si kedlubnu a nakrájíme na tenčí plátky. Stejně tak nakrájíme i čínské zelí a šalotku.
Plátek rýžového papíru si rozprostřeme na pracovní plochu, dáme si doprostřed trochu zeli, dva plátky kedlubny a půl plátku šalotky. Zabalíme jako palačinku a prázdné okraje složíme dospod. Osmažíme na troše oleje a podáváme se sladkokyselou omáčkou. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat