Jarní závitky

Asijská kuchyně je pro mě jasná volba. Výborná, aromatická, ale na přípravu velmi složitá. Dnes jsem se vrhla na jarní závitky. Práce to byla dlouhá a nervy mi tekli ušima... Ale výsledek za to stál. Byli výborný a celkem lituji, že jsem jich neudělala víc.


ingredience:       1 šalotka
                              1 menší činské zelí
                              1 menší kedlubna
                              1 kuřecí řízek
                              kari, pepř, česnek
                              sladkokyselá omáčka
                              1 balení rýžového papíru


Rýžový papír si namočíme do vlažné vody, at se nám s ním lépe pracuje. Zatímco se nám papír zvláčňuje si nadrobno nakrájíme kuřecí maso. Maso si dáme na pánev a okořeníme, kari nešetříme, at je maso krásně žluté a mírně pikantní. Když se nám maso osmaží, tak ho dáme do mističky a připravíme k papíru. Očistíme si kedlubnu a nakrájíme na tenčí plátky. Stejně tak nakrájíme i čínské zelí a šalotku.
Plátek rýžového papíru si rozprostřeme na pracovní plochu, dáme si doprostřed trochu zeli, dva plátky kedlubny a půl plátku šalotky. Zabalíme jako palačinku a prázdné okraje složíme dospod. Osmažíme na troše oleje a podáváme se sladkokyselou omáčkou. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky