Rebarborový koláč
Kámoš mi jen tak mezi řečí řekl, že jim na zahradě roste
plevel. Když jsem se ho zeptala jaký, v domnění, že pampelišky,
odpověděl "rebarbora". Hned jsem toho využila a už ten
den jsem k němu jela si nařezat co nejvíce to šlo. Velká část
již je zamrazena a ten zbytek se hned využil. Lépe využil, kvůli
tatínkovu zvýšenému cukru, je to bez cukru jen s medem.
ingredience: 2 1/2 sladké activia
350 g žitné mouky
2 vajíčka
150 ml odtučněného mléka
1/2 bio kypřícího prášku
tvaroh: 1 vanička měkkého tvarohu
2 malé vajíčka
100 ml odtučněného mléka
ovoce: 4 menší jablka
5 stonků rebarbory
2 lžíce medu
Nejdříve si očistíme a nakrájíme veškeré ovoce. Nakrájené ovoce vložíme do menšího hrnce, podlijeme trochou vody, dáme med a dusíme dokud ovoce zcela nezměkne. Zatímco ovoce měkne, si připravíme těsto.
Do misky si nasypeme mouku, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustou směs. Tu si dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Do misky od těsta si dáme tvaroh, vajíčka a mléko. Vzniklou tvarohovou směs navrstvíme na těsto a na tvaroh pak přidáme poslední ovocnou vrstvu.
Vložíme do trouby a pečeme 45 minut na 180 stupních. Dobrou chuť.
ingredience: 2 1/2 sladké activia
350 g žitné mouky
2 vajíčka
150 ml odtučněného mléka
1/2 bio kypřícího prášku
tvaroh: 1 vanička měkkého tvarohu
2 malé vajíčka
100 ml odtučněného mléka
ovoce: 4 menší jablka
5 stonků rebarbory
2 lžíce medu
Nejdříve si očistíme a nakrájíme veškeré ovoce. Nakrájené ovoce vložíme do menšího hrnce, podlijeme trochou vody, dáme med a dusíme dokud ovoce zcela nezměkne. Zatímco ovoce měkne, si připravíme těsto.
Do misky si nasypeme mouku, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustou směs. Tu si dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Do misky od těsta si dáme tvaroh, vajíčka a mléko. Vzniklou tvarohovou směs navrstvíme na těsto a na tvaroh pak přidáme poslední ovocnou vrstvu.
Vložíme do trouby a pečeme 45 minut na 180 stupních. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat