Rebarborový koláč

Kámoš mi jen tak mezi řečí řekl, že jim na zahradě roste plevel. Když jsem se ho zeptala jaký, v domnění, že pampelišky, odpověděl "rebarbora". Hned jsem toho využila a už ten den jsem k němu jela si nařezat co nejvíce to šlo. Velká část již je zamrazena a ten zbytek se hned využil. Lépe využil, kvůli tatínkovu zvýšenému cukru, je to bez cukru jen s medem.


ingredience:    2 1/2 sladké activia
                        350 g žitné mouky
                        2 vajíčka
                        150 ml odtučněného mléka
                        1/2 bio kypřícího prášku
                      
tvaroh:             1 vanička měkkého tvarohu
                        2 malé vajíčka
                        100 ml odtučněného mléka


ovoce:              4 menší jablka
                         5 stonků rebarbory
                         2 lžíce medu

Nejdříve si očistíme a nakrájíme veškeré ovoce. Nakrájené ovoce vložíme do menšího hrnce, podlijeme trochou vody, dáme med a dusíme dokud ovoce zcela nezměkne. Zatímco ovoce měkne, si připravíme těsto.
Do misky si nasypeme mouku, přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustou směs. Tu si dáme do koláčové formy vyložené pečícím papírem a rovnoměrně rozetřeme. Do misky od těsta si dáme tvaroh, vajíčka a mléko. Vzniklou tvarohovou směs navrstvíme na těsto a na tvaroh pak přidáme poslední ovocnou vrstvu.
Vložíme do trouby a pečeme 45 minut na 180 stupních. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky