Krtkův dort
Před několika ti měsíci jsem
zahlédla na instagramu obrázek, krtkův dort, a to mě jako
zázrakem přeneslo do těch dob, kdy jsem tento dort chtěla vždy
po mámě. Já jsem se nedočkala, tedy aspoň v dětských letech,
ale ještě tento víkend jsem se před nástupem do nemocnice
obdarovala tím to skvostem a ten sen si sama splnila.
ingredience: 2 bio vanilkové
pudinky
4 vejce
100 žitné
mouky
1 bio kypřící
prášek do pečiva
2 lžíce
kakaa na vaření
2 lžíce
kakaa do ´kakavíčka´
100 ml
kokosového oleje
krém: 2 smetany ke
šlehání
2 nízkotučné
tvarohy
4 čtverečky
hořké čokolády
2 větší
banány
Všechny ingredience na těsto si
rozmícháme do tekutější formy těsta. Těsto vlijeme do formy
vyložené pečícím papírem a potřené trochou oleje, aby nám
těsto šlo co nejsnáže sundat z pečícího papíru. Vložíme do
předem rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupních 40 minut.
Hotový korpus si necháme vychladnout.
Když nám korpus vychladne, tak si ho vyndáme z pečícího papíru
a kávovou lžičkou začneme drolit vrchní vrstvu těsta. Po
naplnění misky se vrhneme na dělání krému.
Nejdříve si vyšleháme smetanu do
pevné šlehačky, následně začneme po lžících přišlehávat
tvaroh. Nakrájíme si na malé kousky čokoládu a stěrkou jí
vmícháme do krému.
Krém si dáme na korpus a vytvarujeme
ho do tvaru želvího krunýře. Okraje necháme volné. Krém si
posypeme rozdroleným korpusem a vysypeme ho to nejvíce. Tím
dosáhneme tíženého vzhledu krtiny.
Přes noc necháme v ledničce a pak
podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat