Krtkův dort

Před několika ti měsíci jsem zahlédla na instagramu obrázek, krtkův dort, a to mě jako zázrakem přeneslo do těch dob, kdy jsem tento dort chtěla vždy po mámě. Já jsem se nedočkala, tedy aspoň v dětských letech, ale ještě tento víkend jsem se před nástupem do nemocnice obdarovala tím to skvostem a ten sen si sama splnila.

ingredience:    2 bio vanilkové pudinky
                           4 vejce
                           100 žitné mouky
                           1 bio kypřící prášek do pečiva
                            2 lžíce kakaa na vaření
                            2 lžíce kakaa do ´kakavíčka´
                           100 ml kokosového oleje

krém:              2 smetany ke šlehání
                         2 nízkotučné tvarohy
                         4 čtverečky hořké čokolády

                         2 větší banány

Všechny ingredience na těsto si rozmícháme do tekutější formy těsta. Těsto vlijeme do formy vyložené pečícím papírem a potřené trochou oleje, aby nám těsto šlo co nejsnáže sundat z pečícího papíru. Vložíme do předem rozehřáté trouby a pečeme na 180 stupních 40 minut.
Hotový korpus si necháme vychladnout. Když nám korpus vychladne, tak si ho vyndáme z pečícího papíru a kávovou lžičkou začneme drolit vrchní vrstvu těsta. Po naplnění misky se vrhneme na dělání krému.
Nejdříve si vyšleháme smetanu do pevné šlehačky, následně začneme po lžících přišlehávat tvaroh. Nakrájíme si na malé kousky čokoládu a stěrkou jí vmícháme do krému.
Krém si dáme na korpus a vytvarujeme ho do tvaru želvího krunýře. Okraje necháme volné. Krém si posypeme rozdroleným korpusem a vysypeme ho to nejvíce. Tím dosáhneme tíženého vzhledu krtiny.
Přes noc necháme v ledničce a pak podáváme. Dobrou chuť. 





Komentáře

Oblíbené příspěvky