Želví dort

Experiment, který mé hranice sladkosti vyplnil na celý týden. Byl dokonal, jen příště musím dát ztužovač, protože při porcování to vypadalo hodně divně a ne moc chutně. Opak byl však pravdou a do dvou dnů byl pryč, i když musím uznat, že z většiny jen díky mě.

ingrediece:           3 vajíčka
                               150 g žitné mouky
                               4 lžíce kakaa
                               lžíce tmavého třtinového cukru
                              3 lžic kypřícího prášku

                             pomerančová marmeláda

krém:                   2 smetany ke šlehání
                             2 zakysané smetany
                             1 tvaroh
                             200 g bílého jogurtu
                             trocha bio vanilkového cukru

Oddělíme si bílek od žloutku a bílek vyšleháme do tuhé pěny. Zbytek ingrediencí si vyšleháme do tuhé směsi a do ní následně opatrně a postupně přimícháme bílek. Těsto si dáme na plech s pečícím papírem, pečící papír si pomažeme kokosovým olejem. Rovnoměrně rozetřeme těsto a dáme do předem rozehřáté trouby na 180 stupních pečeme 15 minut.
Hotový korpus si i s pečícím papírem smotáme a ve smotaném tvaru necháme vychladnout. Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém.
Smetanu si vyšleháme do pevné šlehačky a postupně do ní přišleháme i zbytek ingrediencí. Krém je rychlý a snadný.
Korpus si rozmotáme do půdní placky a jeho povrch si potřeme marmeládou. Začneme postupně rolovat a při rolování opatrně oddělujeme korpus od pečícího papíru. Vzniklou roládu si nakrájíme na půl centimetrové ´šněky´.
Vybereme si větší misku a její vnitřek potáhneme průhlednou folií. Na folii si začneme rovnat roládu a vyplníme skoro celý povrch vnitřní strany misky. Misku si nakonec začneme plnit krémem (doporučuji to prokombinovat s nějakým ovocem). Naplněnou misku si dáme do ledničky a dalšího dne podáváme. Dobrou chuť. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky