Želví dort
Experiment, který mé hranice
sladkosti vyplnil na celý týden. Byl dokonal, jen příště musím
dát ztužovač, protože při porcování to vypadalo hodně divně
a ne moc chutně. Opak byl však pravdou a do dvou dnů byl pryč, i
když musím uznat, že z většiny jen díky mě.
ingrediece: 3 vajíčka
150 g žitné
mouky
4 lžíce
kakaa
lžíce
tmavého třtinového cukru
3 lžic
kypřícího prášku
pomerančová
marmeláda
krém: 2 smetany ke
šlehání
2 zakysané
smetany
1 tvaroh
200 g bílého
jogurtu
trocha bio
vanilkového cukru
Oddělíme si bílek od žloutku a
bílek vyšleháme do tuhé pěny. Zbytek ingrediencí si vyšleháme
do tuhé směsi a do ní následně opatrně a postupně přimícháme
bílek. Těsto si dáme na plech s pečícím papírem, pečící
papír si pomažeme kokosovým olejem. Rovnoměrně rozetřeme těsto
a dáme do předem rozehřáté trouby na 180 stupních pečeme 15
minut.
Hotový korpus si i s pečícím
papírem smotáme a ve smotaném tvaru necháme vychladnout. Než nám
korpus vychladne, tak si připravíme krém.
Smetanu si vyšleháme do pevné
šlehačky a postupně do ní přišleháme i zbytek ingrediencí.
Krém je rychlý a snadný.
Korpus si rozmotáme do půdní placky
a jeho povrch si potřeme marmeládou. Začneme postupně rolovat a
při rolování opatrně oddělujeme korpus od pečícího papíru.
Vzniklou roládu si nakrájíme na půl centimetrové ´šněky´.
Vybereme si větší misku a její
vnitřek potáhneme průhlednou folií. Na folii si začneme rovnat
roládu a vyplníme skoro celý povrch vnitřní strany misky. Misku
si nakonec začneme plnit krémem (doporučuji to prokombinovat s
nějakým ovocem). Naplněnou misku si dáme do ledničky a dalšího
dne podáváme. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat