Nadýchané dukátové buchtičky
Už jsem měla dost těch kupovaných dukátových buchtiček,
které do večera ztvrdnou. Tak jsem to vzala do svých rukou a dnes
k obědu si udělala domácí buchtičky. Babička úplně omámeně
při obědě koukala, jestli je to vážně z "té tvé mouky"
jak jí to chutnalo... No, je možné že jsem to v krému jen
přehnala rumem... Ale spíš to tomu jen napomohlo.
ingredience: 2 vajíčka
80 g žitné mouky
40 g třtinového cukru
100 ml odtučněného mléka
1 lžička bio kypřícího prášku
šodó: 1 bio vanilkový puding
50 ml rumu
pár kapek rumového aroma
Bílek si oddělíme od žloutku a vyšleháme ho do tuhé pěny. Pak si žloutek vyšleháme se zbytkem ingrediencí a vzniklou směs si smícháme s bílkem a promícháme do nadýchaného těsta.
Těsto si nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby na 180 stupních, pečeme 15 min.
Hotový korpus si přendáme na prkénko a nakrájíme ho na kostičky.
Mezitím si připravíme puding dle návodu a před koncem přidáme rum (můžete i min). Hotovým šodó si polijeme buchtičky a podáváme.
Dobrou chuť.
ingredience: 2 vajíčka
80 g žitné mouky
40 g třtinového cukru
100 ml odtučněného mléka
1 lžička bio kypřícího prášku
šodó: 1 bio vanilkový puding
50 ml rumu
pár kapek rumového aroma
Bílek si oddělíme od žloutku a vyšleháme ho do tuhé pěny. Pak si žloutek vyšleháme se zbytkem ingrediencí a vzniklou směs si smícháme s bílkem a promícháme do nadýchaného těsta.
Těsto si nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby na 180 stupních, pečeme 15 min.
Hotový korpus si přendáme na prkénko a nakrájíme ho na kostičky.
Mezitím si připravíme puding dle návodu a před koncem přidáme rum (můžete i min). Hotovým šodó si polijeme buchtičky a podáváme.
Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat