Nadýchané dukátové buchtičky

Už jsem měla dost těch kupovaných dukátových buchtiček, které do večera ztvrdnou. Tak jsem to vzala do svých rukou a dnes k obědu si udělala domácí buchtičky. Babička úplně omámeně při obědě koukala, jestli je to vážně z "té tvé mouky" jak jí to chutnalo... No, je možné že jsem to v krému jen přehnala rumem... Ale spíš to tomu jen napomohlo.


ingredience:         2 vajíčka
                                80 g žitné mouky
                                40 g třtinového cukru
                                100 ml odtučněného mléka
                                1 lžička bio kypřícího prášku


šodó:                    1 bio vanilkový puding
                              50 ml rumu
                              pár kapek rumového aroma


Bílek si oddělíme od žloutku a vyšleháme ho do tuhé pěny. Pak si žloutek vyšleháme se zbytkem ingrediencí a vzniklou směs si smícháme s bílkem a promícháme do nadýchaného těsta.
Těsto si nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby na 180 stupních, pečeme 15 min.
Hotový korpus si přendáme na prkénko a nakrájíme ho na kostičky.
Mezitím si připravíme puding dle návodu a před koncem přidáme rum (můžete i min). Hotovým šodó si polijeme buchtičky a podáváme.
Dobrou chuť.


Komentáře

Oblíbené příspěvky