Obrácený hruškový koláč

Babička byla v lázních a přivezla mi to nejlepší co mohla. Misku zralých hrušek, dvě másla a kilový tvaroh. Takže jsem vytáhla nový díl katalogu F.O.O.D co mi chodí domů a začala jsem hledat inspiraci. Nakonec jsem jí našla, základ si změnila, těsto si změnila. Na vrch si dala zbytek tvarohu a ještě za tepla snědla pořádný kus s babičkou.

Ingredience:         1 vajíčko
                                250 g žitné mouky
                                50 g tmavého třtinového cukru
                                50 ml odtučněného cukru
                                20 ml kokosového oleje
                                ½ bio kypřícího prášku na pečení
                                lžička skořice, lžička zázvoru

                                miska nakrájených hrušek na plátky
                                100 tmavého medu

Oddělíme si bílek od žloutku a bílek vyšleháme do tuhé pěny. Zbytek ingrediencí smícháme do hustějšího těsta o to si naředíme na konzistenci hustého těsta na palačinky. Do toho těsta si promícháme vyšlehaný bílek a nedýchané těsto si na chvíli dáme stranou.
Formu na koláč si vymažeme silnější vrstvou medu a na něj si navrstvíme nakrájené hrušky. Dáváme je tak, aby nám zakryli veškerý povrch formy. Na takhle připravené hrušky si navrstvíme těsto a dáme péct na 50 minut na 180 stupních.
Necháme trochu vychladnout a podáváme s jogurtem, tvarohem či zmrzlinou. Dobrou chuť.



Komentáře

Oblíbené příspěvky