Obrácený hruškový koláč
Babička byla v lázních a přivezla
mi to nejlepší co mohla. Misku zralých hrušek, dvě másla a
kilový tvaroh. Takže jsem vytáhla nový díl katalogu F.O.O.D co
mi chodí domů a začala jsem hledat inspiraci. Nakonec jsem jí
našla, základ si změnila, těsto si změnila. Na vrch si dala
zbytek tvarohu a ještě za tepla snědla pořádný kus s babičkou.
Ingredience: 1 vajíčko
250 g žitné
mouky
50 g tmavého
třtinového cukru
50 ml odtučněného
cukru
20 ml kokosového
oleje
½ bio kypřícího
prášku na pečení
lžička skořice,
lžička zázvoru
miska nakrájených
hrušek na plátky
100 tmavého medu
Oddělíme si bílek od žloutku a
bílek vyšleháme do tuhé pěny. Zbytek ingrediencí smícháme do
hustějšího těsta o to si naředíme na konzistenci hustého těsta
na palačinky. Do toho těsta si promícháme vyšlehaný bílek a
nedýchané těsto si na chvíli dáme stranou.
Formu na koláč si vymažeme silnější
vrstvou medu a na něj si navrstvíme nakrájené hrušky. Dáváme
je tak, aby nám zakryli veškerý povrch formy. Na takhle připravené
hrušky si navrstvíme těsto a dáme péct na 50 minut na 180
stupních.
Necháme trochu vychladnout a podáváme
s jogurtem, tvarohem či zmrzlinou. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat