Sushi
Sestra přijela úplně nadšená z výletu s kamarádkou a asi
týden mi básnila o tom, jak výborné si dala sushi. Nebylo těžké
uhodnout, co jsem byla donucena udělat. Jen má sestra nemá ráda
úplně tu klasickou chuť a tak jsem jí to musela trochu
"počeštit".
ingredience: 1/2 balení sushi rýže
2 plátky mořské řasy
2 krabí tyčinky
1/2 okurky
pár plátků kvalitní šunky
wasabi
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička sojové omáčky
1 lžička sladko-kyselé omáčky
Dle postupu na krabici si připravíme rýži, tu pak necháme úplně vychladnout. Plátek řasy si dáme na plastový sáček, celý plátek si pokryjeme tenkou vrstvou rýže a necháme si jen ze strany, která je k nám blíž centimetrové místo. K jedné straně si začneme vrstvit náplň, nedáváme jí po celé ploše, spíš na plátek proti vynechanému místu. Okurku a krabí tyčinky máme nakrájený na tenké plátky. Následně začneme rolovat. Hlavně se snažíme co nejvíc natěsno. Poslední místo, to co jsme nechali volné, si namočíme vodou a slepíme se zbytkem. Opatrně nakrájíme na centimetrové plátky a servírujeme. Podáme s omáčkou, kterou si teď připravíme.
V misce si připravíme omáčku, smícháme rybí, sojovou a sladko-kyselou. Důkladně promícháme a pak do ní namáčíme sushi. Kdo je jako já fanouškem pálivé chuti, doporučuji notnou dávku wasabi. Dobrou chuť.
ingredience: 1/2 balení sushi rýže
2 plátky mořské řasy
2 krabí tyčinky
1/2 okurky
pár plátků kvalitní šunky
wasabi
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička sojové omáčky
1 lžička sladko-kyselé omáčky
Dle postupu na krabici si připravíme rýži, tu pak necháme úplně vychladnout. Plátek řasy si dáme na plastový sáček, celý plátek si pokryjeme tenkou vrstvou rýže a necháme si jen ze strany, která je k nám blíž centimetrové místo. K jedné straně si začneme vrstvit náplň, nedáváme jí po celé ploše, spíš na plátek proti vynechanému místu. Okurku a krabí tyčinky máme nakrájený na tenké plátky. Následně začneme rolovat. Hlavně se snažíme co nejvíc natěsno. Poslední místo, to co jsme nechali volné, si namočíme vodou a slepíme se zbytkem. Opatrně nakrájíme na centimetrové plátky a servírujeme. Podáme s omáčkou, kterou si teď připravíme.
V misce si připravíme omáčku, smícháme rybí, sojovou a sladko-kyselou. Důkladně promícháme a pak do ní namáčíme sushi. Kdo je jako já fanouškem pálivé chuti, doporučuji notnou dávku wasabi. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat