Vepřové maso zapečené s brambory
Státní svátek a volné místo, kde se dá vařit. Mě to zní
jako dokonale strávený čas, navíc, když jsem měla tak dobrého
pomocníka v kuchyni, tak to bylo vážně vydařené. Dle mého
přítele je nejlepší možnost jídla kus masa s brambory. I když
si stěžoval na svou, dle jeho slov, obří porci jídla, na chuť
si stěžovat nemohl. Ne kvůli tomu, že by byl potrestán
samozřejmě.
ingredience: 4 větší brambory
2 steaky vepřového masa
200 ml sojového mléka
100 g eidamu
50 g nivy
čerstvá bazalka
pepř, sušený česnek
Brambory si očistíme a nakrájíme na asi půl centimetrové plátky a vyskládáme na plech. Maso si naklepeme a pořádně okořeníme, brambory si jen opepříme. Maso si dáme na brambory. Na vrch si vyskládáme sýr a podlijeme mlékem. Přiklopíme ještě jedním plechem a dáme péct na dvacet minut na 150 stupňů. Sundáme vrchní plech a pečeme dalších deset minut, aby se nám vytvořila zlatá krusta na vrchu. hotové posypeme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Dobrou chuť.
ingredience: 4 větší brambory
2 steaky vepřového masa
200 ml sojového mléka
100 g eidamu
50 g nivy
čerstvá bazalka
pepř, sušený česnek
Brambory si očistíme a nakrájíme na asi půl centimetrové plátky a vyskládáme na plech. Maso si naklepeme a pořádně okořeníme, brambory si jen opepříme. Maso si dáme na brambory. Na vrch si vyskládáme sýr a podlijeme mlékem. Přiklopíme ještě jedním plechem a dáme péct na dvacet minut na 150 stupňů. Sundáme vrchní plech a pečeme dalších deset minut, aby se nám vytvořila zlatá krusta na vrchu. hotové posypeme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat