Vepřové maso zapečené s brambory

Státní svátek a volné místo, kde se dá vařit. Mě to zní jako dokonale strávený čas, navíc, když jsem měla tak dobrého pomocníka v kuchyni, tak to bylo vážně vydařené. Dle mého přítele je nejlepší možnost jídla kus masa s brambory. I když si stěžoval na svou, dle jeho slov, obří porci jídla, na chuť si stěžovat nemohl. Ne kvůli tomu, že by byl potrestán samozřejmě.


ingredience:   4 větší brambory
                        2 steaky vepřového masa
                        200 ml sojového mléka
                        100 g eidamu
                         50 g nivy
                         čerstvá bazalka
                         pepř, sušený česnek


Brambory si očistíme a nakrájíme na asi půl centimetrové plátky a vyskládáme na plech. Maso si naklepeme a pořádně okořeníme, brambory si jen opepříme. Maso si dáme na brambory. Na vrch si vyskládáme sýr a podlijeme mlékem. Přiklopíme ještě jedním plechem a dáme péct na dvacet minut na 150 stupňů. Sundáme vrchní plech a pečeme dalších deset minut, aby se nám vytvořila zlatá krusta na vrchu. hotové posypeme čerstvou bazalkou a můžeme podávat. Dobrou chuť.




Komentáře

Oblíbené příspěvky