Švestkový koláč se smetanovým krémem
Výběr ze tří koláčů, ale tenhle byl jasný. Křupavé
těsto, šťavnaté švestky a krémová náplň. Ano, výběr byl
vážně jasný.
ingredience: 250 g hladké špaldové mouky
100 g medu
50 g másla
2 menší vejce
švestky potřeby
3 žloutky
250 g bio smetany ke šlehání
1/2 bio vanilkového cukru
1 lžíce bramborového škrobu
Mouku si promícháme s medem, rozpuštěným máslem a vejci. Vytvoříme si těsto a to vložíme na půl hodiny do ledničky. Následně si těsto vyválíme na pečícím papíru a přeneseme do koláčové formy, tak, aby tam pak pečící papír nebyl. Vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme deset minut.
Švestky si očistíme a nakrájíme na půlky, ty pak vyskládáme vrchem na těsto. Pak vložíme na dalších deset minut do trouby.
V průběhu, co nám švestky v troubě měknou, si připravíme smetanovou směs. Smetanu si smícháme s žloutky, škrobem a cukrem. Vzniklou směs si nalijeme na švestky a pečeme dalších a už posledních patnáct minut.
Podáváme se zmrzlinou, dobrou chuť.
ingredience: 250 g hladké špaldové mouky
100 g medu
50 g másla
2 menší vejce
švestky potřeby
3 žloutky
250 g bio smetany ke šlehání
1/2 bio vanilkového cukru
1 lžíce bramborového škrobu
Mouku si promícháme s medem, rozpuštěným máslem a vejci. Vytvoříme si těsto a to vložíme na půl hodiny do ledničky. Následně si těsto vyválíme na pečícím papíru a přeneseme do koláčové formy, tak, aby tam pak pečící papír nebyl. Vložíme do trouby na 180 stupňů a pečeme deset minut.
Švestky si očistíme a nakrájíme na půlky, ty pak vyskládáme vrchem na těsto. Pak vložíme na dalších deset minut do trouby.
V průběhu, co nám švestky v troubě měknou, si připravíme smetanovou směs. Smetanu si smícháme s žloutky, škrobem a cukrem. Vzniklou směs si nalijeme na švestky a pečeme dalších a už posledních patnáct minut.
Podáváme se zmrzlinou, dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat