Hruškový koláč

Aromatická a silná vůně, výborná chuť. Nejlepší je si ten koláč ohřát, dát navrch bílý jogurt a vychutnávat. Nejlepší možnost jak se zahřát po chladné procházce se psem.


ingredience:       2 větší hrušky
                           3 lžíce másla
                           1 lžíce zázvoru
                           1 lžíce skořice
                           100 g medu
                           1 vejce
                           150 g bílého jogurtu
                           50 ml podmáslí
                           270 g špaldové mouky
                           1 lžíce perníkového koření
                           trocha citronové kůry
                         
 V misce smícháme veškeré suché ingredience a do směsi začneme přidávat postupně tekuté. Těsto si vylijeme do vyložené formy na koláč. Hrušky si očistíme a nakrájíme na měsíčky. Naskládáme na vrch těsta a dáme péct. Pečeme na 180 stupních 45 minut. Dobrou chuť. 



Komentáře

Oblíbené příspěvky