Hruškový koláč
Aromatická a silná vůně, výborná chuť. Nejlepší je si ten
koláč ohřát, dát navrch bílý jogurt a vychutnávat. Nejlepší
možnost jak se zahřát po chladné procházce se psem.
ingredience: 2 větší hrušky
3 lžíce másla
1 lžíce zázvoru
1 lžíce skořice
100 g medu
1 vejce
150 g bílého jogurtu
50 ml podmáslí
270 g špaldové mouky
1 lžíce perníkového koření
trocha citronové kůry
V misce smícháme veškeré suché ingredience a do směsi začneme přidávat postupně tekuté. Těsto si vylijeme do vyložené formy na koláč. Hrušky si očistíme a nakrájíme na měsíčky. Naskládáme na vrch těsta a dáme péct. Pečeme na 180 stupních 45 minut. Dobrou chuť.
ingredience: 2 větší hrušky
3 lžíce másla
1 lžíce zázvoru
1 lžíce skořice
100 g medu
1 vejce
150 g bílého jogurtu
50 ml podmáslí
270 g špaldové mouky
1 lžíce perníkového koření
trocha citronové kůry
V misce smícháme veškeré suché ingredience a do směsi začneme přidávat postupně tekuté. Těsto si vylijeme do vyložené formy na koláč. Hrušky si očistíme a nakrájíme na měsíčky. Naskládáme na vrch těsta a dáme péct. Pečeme na 180 stupních 45 minut. Dobrou chuť.
Komentáře
Okomentovat